Trabzon ve G.Hane buluşuyor

Trabzon Ticaret ve Sanayı Odası, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odaları bünyelerinde oluşturulan Genç Girişimciler kurulları ortak dayanışma ve aralarında iş kültürünü geliştirme amacıyla bir araya geldi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kur

Trabzon ve G.Hane buluşuyor

Trabzon Ticaret ve Sanayı Odası, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odaları bünyelerinde oluşturulan Genç Girişimciler kurulları ortak dayanışma ve aralarında iş kültürünü geliştirme amacıyla bir araya geldi. 


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Hayali ve Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Akın Üstün ve genç kurul üyeleri Gümüşhane’de buluştu. Trabzon TSO Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Hayali komşu illerin genç girişimcileri ile iş ortaklığı düşündüklerini belirterek, “Gayemiz uluslararası sermayeye karşı güçlü olmaktır. Sermayelerimizi birleştirerek bölgemizdeki bakir iş alanlarında ortak yatırımları teşvik etmektir. Bu amaçlarla il ziyaretimizi komşu ilimiz Gümüşhane’ye ve Genç Girişimciler Kuruluna yaptık" dedi.


Görüşmelerde ortaya çıkan projeler üzerinde hemfikir olunanların seçilerek fizibilite çalışmalarının yaptırılacağını nihayetinde karlılık oranları yüksek çıkan alanlara ortak yatırım yapılmasını sağlamaya çalışacaklarını aktaran Hayali, 120 üyeleri bulunduğunu vurguladı. Ziyarete Trabzon Genç Girişimciler Kurulundan Onur Doruk, Elif Çalık, Eyüp Yanılmaz, Handan Papuşcu, Metin İskenderoğlu, Tayfun Özlü, Gökay Boran, N. Fazıl Bıyıklıoğlu katıldı.


Gümüşhane TSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Akın Üstün de birçok yatırım alanı bulunduğunu belirterek finansman için yerel sermayelerin birleştirilmesi gerektiğini belirterek çalışmaya destek verdiğini açıkladı. Bu tür hizmetlerin gelecek için çok önemli olduğunu belirterek kardeşliğin ticarete dönüşeceğini söyledi. Üstün, kurula 20 genç girişimcinin üye olduğunu kaydetti.


Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ise iki ilin genç girişimciler kuruluna yaptığı konuşmada, Trabzon ve Gümüşhane’nin birbirine geçmiş iki il olduğunu vurguladı. Başkan İsmail Akçay, iki ilin genç girişimciler kurulunun atacağı adımların başarılı olacağına inandığını aktararak, “ Her insanın bir işi birde uğraşı olmalıdır. Sizin de kurullarda bu görevi layıkıyla yerine getirdiğinize inanıyorum. Girişimci olarak, ortaklık ve yatırıma dönüştürdüğünüzde bu beraberliğiniz daha da gelişecek ve topluma katkınız artacaktır" dedi.


Trabzon ve Gümüşhane TSO’ları Genç Kurul Üyeleri birlikte Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Genç İşadamları Derneği Başkanı Abdullah Yavuz ziyaret ederek kurullar arasında gerçekleşebilecek ortak yatırım ve işbirliği alanları konusunda fikir alışverişinde bulundu.


Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, birbirine komşu iki ilin ticaret ve sanayi odaları genç girişimciler kurullarının ortak iş yapma fikrini desteklediğini belirtti. Bölgenin muhakkak geliştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Mayda, “Gerek il bazında, gerekse bölge bazında bu bölgeyi zıplatmamız lazımdır. Bu hedefte yönetişim becerimizi daha etkin kullanmakla mümkündür. Yani karar alma mekanizmasında süreç içinde ilgili taraflar ve diğer üçüncü kesimlerin fikirler ve görüşlerine ihtiyaç vardır. Yönetimin en önemli ayağı olan sivil toplum kurumlarıdır. Toplumun ortak sorunlarına çözüm üretirken sivil toplum örgütlerimiz önemli kurumlarımızdır.

Son yıllarda ülkemizin ve uluslararası toplumunda önem verdiği sivil toplum örgütleri küresel entegrasyon sürecinde başarı için gereklidir. Gençlerimizin güzel bir işbirliğine girişmiş olmasını kutluyorum ve destekliyorum. Tek başına başarı olmuyor. ”dedi.
Vali Dr. Yusuf Mayda, Gümüşhane ilindeki açık iş alanları konusunda bilgi verdiği Genç Kurul Üyelerine özellikle konaklama sektörüne yatırım yapılmasının karlı olacağı belirtti. Gümüşhane’nin önümüzdeki dönemde konferans turizmine ağırlık vereceğini bu amaçla yapılanmaya adım atıldığını kaydeden Vali Mayda, yeni bir üniversiteye kavuşan ilde özellikle üniversite öğrencilerine yönelik yatırımlar ve yurt alanında da yatırımların ihtiyaç olduğunu, . Gümüşhane’nin pestil ve köme üretimini ihracata yönelik olarak geliştirmeye çalıştığını bu alanda da potansiyel olduğunu vurguladı.


Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı da genç girişimciler kurul üyelerini kabulde yaptığı konuşmada son açıklanan teşvikten yararlanılmasını istedi. Teşvikle beraber Gümüşhane’ye yatırım için ilginin artmış olduğunu ifade eden Başkan Canlı, “Çok farklı sektörlerden gelen yatırım tekliflerini ile kazandırmak için çalışıyoruz. Sizlerin de yapacağı ortak girişim ve yatırıma belediye olarak destek olmaktan mutlu oluruz” şeklinde konuştu.


Gümüşhane Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın ise 4 yıllık bir geçmişi olan üniversitenin yeni olmanın avantajını değerlendirdiğini belirterek, “ Yeni ve Farklı” alanlarda eğitim-öğretim verilmesini sağlamaya çalıştıkları belirtti. Acil yardım Afet Yönetimi bölümünün Türkiye’de ki ihtiyacın yüzde 20’sini karşıladıklarını kaydeden Günaydın, “ En iyi gıda mühendisleri, beslenme ve diyabetik olmak üzere sağlık yönetimi, iletişim fakültesi gibi alanlarda üniversitemiz ön plana çıkıyor.

Organik tarımda üniversitemiz öne çıkıyor. Son yıllarda ki girişimciliğin önemini kavrayarak bu alanda da eğitime kapılarımızı açmayı düşünüyoruz. Bazı müfredat hazırlıklarımız bu alanda devam ediyor” dedi.


Gümüşhane Genç İş Adamları Derneği Başkanı Abdullah Yavuz da üyelerinin daha çok yurt dışı fuarlara katılmasını sağlayarak dış pazarlarda etkili olmaya çalıştıklarını vurguladı. Pestik ve köme ihracatında karşılaştıkları sonunun ürünlerin altı ay dayanıklılık süresi olduğunu kaydeden Yavuz, buna rağmen ihracatı yapılan ürünün dayanıklılık süresinin artırılması ile daha yüksek potansiyellere ulaşılacağını aktardı. Yavuz, toplamda 27 pestil ve köme üreticisinin bulunduğu Gümüşhane’de sektörün büyümesi için ihracatın önemli olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler