Trabzon ve fuhuş sorunu

1989 yılında Sovyetlerin dağılmasıyla birlikte Sovyetlere bağlı Kafkas ülkelerinin ekonomik sıkıntısı bölge halkını fuhuş’a yönlendirdi.Özellikle 1991 yılında başta Rusya ve Ukrayna ülkeleri olmak üzere Kafkas ülkelerinde başlayan ekonomik sıkıntı o ülke

Trabzon ve fuhuş sorunu

1989 yılında Sovyetlerin dağılmasıyla birlikte Sovyetlere bağlı Kafkas ülkelerinin ekonomik sıkıntısı bölge halkını fuhuş’a yönlendirdi.

Özellikle 1991 yılında başta Rusya ve Ukrayna ülkeleri olmak üzere Kafkas ülkelerinde başlayan ekonomik sıkıntı o ülke halklarının açlık ve sefalet ile savaşmasına neden olmuş. Baş gösteren açlık ve sefalet halkasından kurtulmak isteyen bölge halkları Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine giderek çeşitli işlerde çalışarak para kazanmayı amaçlarken hedefledikleri işlerde çalışamayınca fuhuş'a ya gönüllü yada zorla yönlendiriliyor.

Trabzon’u köprü olarak kullan kadınlar kentten Akdeniz kıyısında bulunan illere giderken uğrak noktası olarak kullandıkları Çömlekçi semtinde bulunan 50’nin üzerinde otelde fuhuş yaparak hem Trabzon hem de Türkiye’nin genel ahlaki değerlerini ve aile yapısını bozuyor.

EN DİKKAT ÇEKEN

Başta Trabzon’a olmak üzere ülkemize gelen yabancı uyruklu kadınların en dikkat çeken özellikleri ise hepsinin kendi ülkelerinde üniversite bitirmiş ve seçkin mesleklerden olması. Yabancı uyruklu kadınların mesleklerine bakıldığı zaman dikkatlerden kaçmayan çoğunun doktor, hakim ve avukat.

HER GECE 10 ERKEK

Trabzon’dan geçiş sırasında yabancı uyruklu bir kadın Çömlekçi semtinde bir gecede ortalama 10’un üzerinde erkekle ilişkiye giriyor. Çömlekçi’den kazandıkları para ile diğer illere gidiş paralarını çıkaran yabancı uyruklu kadınlar kazandıkları paralar ile vatandaşı oldukları ülkelere geri dönüyorlar.

EN GÖZDE ÜLKE TÜRKİYE

İstatistiklere yansıyan başka bir veriye göre fuhuş için dünyada en fazla yabancı uyruklu kadınların göç ettiği yer Türkiye. Diğer ülkelere bakıldığı zaman sadece Kafkasya ve Asya bölgesinden değil dünyanın çeşitli yerlerinden de yabancı uyruklu kadınlar ülkemize gelerek fuhuş’a yöneliyor

AİLELERİ İÇİN BEDENLERİNİ SATIYORLAR

Fuhuş sektöründe gönüllü olarak çalışan kadınlara neden fuhuş’a yöneliyorsunuz sorusu sorulduğunda kadınların çoğunluğu ülkelerinde bakmak zorunda kaldıkları ya aileleri yada borç yükünden kurtulmak için olduklarını söylüyorlar 

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.NET

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler