Trabzon ve bölgeye katkı sağlayacak

Karadeniz’in yayla şenlikleri Batum’a taşınacak, Batum, Trabzon, Rize, Artvin güzergâhında foto safari turları düzenlenecek.Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, hafta sonu Acara Özerk Cumhuriyetinin kültür ve turizm alanındaki devlet kademesinde

Trabzon ve bölgeye katkı sağlayacak

Karadeniz’in yayla şenlikleri Batum’a taşınacak, Batum, Trabzon, Rize, Artvin güzergâhında foto safari turları düzenlenecek.

Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, hafta sonu Acara Özerk Cumhuriyetinin kültür ve turizm alanındaki devlet kademesindeki en üst görevde bulunanlarla birlikte Trabzon, Rize ve Artvin Kültür ve Turizm il Müdürlerini Batum’da buluştu.

Toplantı Başkonsolos Temizkan’ın organizatörlüğünde gerçekleştirilirken, Acara Özerk Cumhuriyeti toplantıya Kültür Bakan yardımcısı, Belediye Başkan yardımcısı ve sanatçılardan oluşan bir heyet ile katıldı.

Türkiye tarafından, Kültür ve Turizm il Müdürleri, Trabzon’dan İsmail Kansız, Rize’den İsmail Hocaoğlu ve Artvin’den Hüseyin Ateş katıldı. Toplantı raportörlüğü ve alınan kararların takibi ile ilgili olarak da Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdür yardımcısı Feyhan Kurnaz görevlendirildi.

Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, Batum ile Batum’a komşu Türk İl’leri arasındaki kültür ve turizm iş birliğinin lokal bir proje olduğunu, önümüzdeki yıllarda bu iş birliğinin daha düzenli, daha etkin şekilde yürütülmesi ile ilgili Türkiye tarafı olarak her türlü plan ve programın hayata geçirilmesine kararlı olduklarını belirtti.

Batum’da hafta sonu gerçekleştirilen seri toplantılarda alınan temenni kararlarının hayata geçmesi için de ısrarcı ve takipçi olunacağı yönünde fikir birliğine varıldı.

img-20150315-wa0001.jpgZİRVEDEN ÇIKAN MUTABAKAT

Batum’da yapılan kültür ve turizm zirvesinde Batum, Trabzon, Artvin ve Rize illeri arasındaki kültür ve turizm mutabakatında şu kararlar da alındı.

-Her dört İl’in yerel ressamlarının karşılıklı olarak illerde sergi açması.

-Batum- Trabzon arasında Rize ve Artvin’i de kapsayan bir foto safari düzenlemek ve bunun fotoğraf sergilerini karşılıklı olarak açmak.

-Rize, Trabzon ve Artvin’de yayla şenliklerinin Batum’da da tanıtılması ve yayla şenliklerine Acaristan Halk dansları topluluğunun katılımının sağlanması.

-Kültür ve Turizm ilişkilerinin sağlamlaştırılması için bu tür toplantıların düzenli olarak yapılması.

-Her dört ilin kendine özgü özel günlerinde karşılıklı olarak floklör ekiplerinin etkinliklerde gösteri yapması.

-Her dört il’in birbirine tanıtılması, ülke içinde de tanıtılması ile ilgili faaliyetlere davet edilmesi.

TRABZON'A VE BÖLGEYE KATKI SAĞLAYACAK

Batum, Trabzon, Rize ve Artvin kültür ve Turizmle ilgili en üst düzey yetkililerin Batum’daki buluşmasına katılan Kültür ve Turizm Trabzon İl Müdürü İsmail Kansız, zirveden sonra Batum'da bir TV'ye açıklamalarda bulundu.

Kansız, Batum Konsolosu Yasin Temikzan’ın çok olumlu bir organizasyon yaptığını, verimli bir toplantı gerçekleştiğini belirterek “Sık sık bir araya geleceğiz. Sınırların kalktığı bir dünyada hem coğrafyası hem insanları hem tepkileri ve sevinçleri ile ortak bir duygumuz olduğu Acaristan Özerk Bölgesi ile kültür sanat etkinlikleri aracılığıyla kaynaşması, bölge barışına da katkıları olacağı gibi hem Batum’a hem Trabzon’a hem de Rize ve Artvin’e de ekonomik katkıları olacaktır” dedi..
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler