Trabzon Valisi Kızılcık Yomra'da

Beraberinde Yomra Kaymakamı Osman Varol, İl Kültür Turizm Müdürü İsmail Kansız, İl Genel Meclis Üyeleri, Salih Yavuz, Ekrem Duman ve Hasan Albayrak ile köye giden Vali Kızılcık köylülerle uzun uzun sohbet edip dertlerini dinledi. Yaklaşık 1 yıl önce Vali’

Trabzon Valisi Kızılcık Yomra'da

Beraberinde Yomra Kaymakamı Osman Varol, İl Kültür Turizm Müdürü İsmail Kansız, İl Genel Meclis Üyeleri, Salih Yavuz, Ekrem Duman ve Hasan Albayrak ile köye giden Vali Kızılcık köylülerle uzun uzun sohbet edip dertlerini dinledi.

 

Yaklaşık 1 yıl önce Vali’ye bir mektup yazan Çamlıyurt Köyü Muhtarı Mehmet Can, köyünün Yomra’nın en uzak köyü olduğunu, bugüne kadar hiçbir devlet büyüğünün köyü ziyaret etmediğini belirtip Vali’yi köyüne davet etmişti.

 

İlk olarak Maden Köyü’ne uğrayan Vali, burada İlköğretim Okulunu ziyaret etti. Okulun anasınıfındaki minikleri sevip çikolata ve çeşitli hediyeler verdi. Okulun diğer sınıflarını da gezen Vali, öğrencilere kitap okutarak okumalarını test etti.

 

Daha sonra Çamlıyurt Köyü’ne giden Vali Kızılcık, burada ilk olarak İlköğretim okulunu ziyaret etti. Okulun anasınıfını gezen Vali miniklere hediyeler verdi. İlköğretim okulu öğrencileriyle sohbet edip fotoğraf çektiren Vali kendisinden bir istekleri olup olmadığını sordu. Öğrenciler de okulun bahçesinin asfaltlanmasını ve su sorununun giderilmesini istediler. Vali ilgililere anında talimat verip bu iki sorunun da en kısa sürede halledileceğini söyledi.

 

Köyün kahvehanesinde köylülerle sohbet eden Vali’ye köy muhtarı ve köyün ileri gelenleri köylerinin sorunlarını aktardılar. Vali de köylülere hitaben yaptığı konuşmasında Devletimizin her şeye muktedir olduğunu ve bu sorunları kısa sürede halledileceğini belirterek;  “ Sizlerin medeni bir şekilde hak ettiğiniz hizmeti almanız en doğal hakkınızdır. Muhtarınız bir mektupla sorunlarınızı dile getirip bizi buraya davet ettiği için biz de bir günümüzü buraya ayırdık. İhtiyaçları yerinde görmek ve bir plan program dâhilinde çözmek için buradayız. Her şeyden önce ben de bu yoldan geldiğim için bu yolun bir an önce asfaltlanması gerektiğini gördüm. Bu yol bize yakışmıyor. Bizim bir numara önceliğimiz eğitim ama ulaşımsız da hayat olmaz. Zaten iş programında var biraz geciktirmişler. Şimdi gerekli talimatı veriyorum. En kötü ihtimalle bayram sonrası iş programına bakıp hızlandıracağız. Alt yapısı bitmiş olan yerlerin asfaltını dökeceğiz diğer 6 kmlik yolun alt yapısının yapılmasının talimatını vereceğim. Diğer kalan kısımlar da 2011 programına dahil edilecektir. Bu konuda Başbakanımızın kesin talimatı var. Köydes Projesi kapsamında yolsuz ve susuz köyümüz kalmayacaktır” dedi.

 

Buradaki program sonrası Santa Harabelerine de giden Vali gördüğü manzarayı çok beğendi. Bir tarih ve kültür hazinesi olan bu antik kentin daha iyi korunması gerektiğini vurgulayarak yollarının yapılması ile de daha çok turistin geleceğini ve bölge insanının buradan çok büyük faydalar sağlayacağını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel