Trabzon valiliğinden yalanlama

Trabzon'un Köprübaşı İlçesi Beşköy Beldesi'nde dere yatağında inşa edilen ve ilköğretim okulu olarak kullanılan binanın her an yıkılabileceği yolundaki iddialar yalanlandı.  Trabzon Vali Vekili Kamil Sarıaslan, "Binada heyelan ve sel riski olmayıp teknik

Trabzon valiliğinden yalanlama

Trabzon'un Köprübaşı İlçesi Beşköy Beldesi'nde dere yatağında inşa edilen ve ilköğretim okulu olarak kullanılan binanın her an yıkılabileceği yolundaki iddialar yalanlandı. 

 
Trabzon Vali Vekili Kamil Sarıaslan, "Binada heyelan ve sel riski olmayıp teknik elemanların raporları çerçevesinde hizmet vermeye devam etmektedir" dedi.
 
Ulusal bir gazetede yer alan 'Akıl Kayması' başlıklı haberde, Beşköy Beldesi'nde belediyenin dere yatağında olduğu için yıkılabileceği gerekçesiyle boşalttığı binanın okula dönüştürüldüğü ileri sürüldü. 150 öğrencinin öğretim gördüğü Adnan Kahveci İlköğretim Okulu'nun çevresinde kaya düşmesi, HES borusu patlaması ve çığ tehlikelerinin bulunduğu iddia edildi.
 
VALİ VEKİLİ: RİSK YOK
 
Trabzon Vali Vekili Kamil Sarıaslan ve Beşköy Belediye Başkanı Yahya Narmanlı, Trabzon Valiliği'nde konuyla ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Vali Vekili Kamil Sarıaslan, toplantıda şunları söyledi:
 
"Anılan okul 1998 yılında gerçekleşen sel felaketinde sonra, 2003 yılında belediye binası olarak inşa edilmiş olup, daha sonra belediye yeni binasında hizmet vermeye başladıktan sonra Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nün teknik elemanlarının uygun görüşü doğrultusunda devredilmiştir. Anılan bina, bu tarihten itibaren Adnan Kahveci İlköğretim Okulu olarak hizmet vermektedir. Dolaysıyla okul haberde iddia edildiği gibi heyelan ve sel riski olmayıp teknik elemanların raporları çerçevesinde hizmet vermeye devam etmektedir."
 
BELEDİYE BAŞKANI: HEYELAN YOK AMA ETRAFTA TEHLİKE VAR
 
Beşköy Belediye Başkanı Yahya Narmanlı ise, okul binasının heyelan ve sel gibi afetlerde kesinlikle risk taşımadığını belirterek, "Bina 2003 yılında yapıldı. Afet alanının 1 kilometre yukarısında. Bina herhangi bir tehlike arz etmemektedir. Okul binasında herhangi bi sorun yoktur. Bina gayet sağlıklı ve kullanışlı bir binadır. Ama çocuklar için bahçede bir takım sıkıntıları vardır. Bu gayet doğal bir durumdur ve genelde bu coğrafyada bunlar yaşanmaktadır" dedi. Narmanlı sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Binanın sağlam olduğunu üstüne basa basa söylüyorum. Zaten bir belediye başkanı olarak o binayı Milli Eğitim'e gelecek nesiller yetişsin diye devrettik. Riskli olan bir binayı Milli Eğitime devretme gibi bir lüksüm asla olmaz. Okulumuzda bu güne kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Öğrencilerin riski için çevrede geçen yıl çalışmamız oldu, gerekli önlemleri aldık, almaya da devam edeceğiz. Bina asla ve asla tehlikeli değildir. Çevredeki HES boruları patladığında tabi ki de risk arz eder. Ayrıca kaya düşme tehlikesi vardır. Ama binada herhangi bir sıkıntı olmadığını tekrar etmeliyim. Heyelan ve çığ riski taşımamaktadır."
 
Beşköy Beldesi'nde 1998 yılında meydana gelen sel felaketinde 44 kişi hayatını kaybetmiş, 75 bina yıkılmıştı. Okulda eğitim gören çocuklar ise binanın herhangi bir tehlike oluşturmadığını belirterek, 4 yıldır burada eğitim gördüklerini söylediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel