Trabzon Uğurlu'nun sıkıntıları neler?

 Uğurlu Mahallesi muhtarı mahallelisinin sıkıntısını anlattı!Uğurlu Mahallesi geçimini neyle sağlıyor?Hayvancılık bittiMUHTAR KURT: Uğurlu Mahallemizin ikamet eden nüfusu 1450 kişi. Şehirde ve şehir dışında oturanlar ile birlikte 4 bin 900 kişi nüfusu var

Trabzon Uğurlu'nun sıkıntıları neler?

 

Uğurlu Mahallesi muhtarı mahallelisinin sıkıntısını anlattı!

Uğurlu Mahallesi geçimini neyle sağlıyor?

Hayvancılık bitti

MUHTAR KURT: Uğurlu Mahallemizin ikamet eden nüfusu 1450 kişi. Şehirde ve şehir dışında oturanlar ile birlikte 4 bin 900 kişi nüfusu vardır. Mahallemizin gelir seviyesi orta hallidir. Fındık tarımı başta olmak üzere patates ve fasulye yetiştirerek satma ile ev ekonomisine katkı sağlanamaya çalışıyorlar.

İnsanlar mahallemizde eskiden hayvancılığı birinci sırada tutardı. Ama günümüzde bakıyoruz artık küçükbaş hayvancılık Uğurlu Mahallesi’nde yol olmaya yüz tutmuş. Büyükbaş hayvancılık da yem ve ot fiyatlarından dolayı çok az sayıda yapılıyor. Bizim hayvancılık  olarak ülke genelinde kolaylıklar sağlamalıyız ve atalarımızın da geçim kaynağı olan hayvancılığı yürütmeliyiz. Artık insanlara hayvancılık zor geliyor. Herkes masa başı iş istiyor. Hayvancılık yapan da otu başka ülkeden ithal ediyor. Bunlar içler acısı konulardır. Hayvancılık olmayan bir ülke kalkınma konusunda güçlükler çeker. Başta ülke yetkilileri daha sonra şehirdeki yetkililer olmak üzere herkes görevini yapmalı ve hayvancılıkta büyük teşvikler başlatılmalıdır.

Eğitimi kalkındırmak için çalışmalar yapıyor musunuz?

Çocuklarımız Bizim Geleceğimizdir

MUHTAR KURT: Mahallemizde 4 tane cami mevcut. Bir adet taşımalı sistem orta öğretim okulu da 180 öğrenciye eğitim vermekte. Öğrencilerimiz bizim geleceğimizdir. Bu konuda okulumuzda sürekli öğrencilerimizle bir araya gelip öğretmenlerle velilerle tartışıp onların en iyi şekilde eğitim görmesi için çabalamalıyız. Veliler üzerine düşen görevleri yerine getirmelidir, vizyonları geniş olmalıdır ve öğrencileri ders konusunda sıkmadan eğitimi artırmalıyız. Uğurlu’nun eğitimdeki başarını yükselteceğiz.

Mahalle gençliği 1987 yılından itibaren okumaya çok önem vermiş olup eğitimini her alanda başarılı bir şekilde sürdürmektedir. Eğitimine devam edemeyen gençler değişik serbest meslek dallarında aile bütçelerine katkı sağlamaya çalışıyorlar. Bunun dışında Uğurlu spor kulübü gençleri bir arada tutmaya gayret gösteriyor. Spor faaliyetlerini de ön planda tutan Uğurlu Mahallemiz de özel etkinlikler yapılmaktadır.

 

Uğurlu Mahallesi’nin yetiştirdiği değerler kimlerdir? - Haberin Devamı Sayfa 2'de - 

MUHTAR KURT: Uğurlu Mahallesi Türkiye’de önemli noktala ulaşan iş, spor ve siyaset adamları yetiştirmiştir. Geçmişi zengin olan mahallemizde örnek isimler vermek istersek, Anavatan Partisi Bakanlarından Sayın Fahrettin Kurt ve halen görevlerine ne devam eden Hakim Mazlum Kurtoğlu ve Bakanlık Müsteşarı Sayın Mahir Küçük bunlardan bazılarıdır.

Mahallenizde yardıma muhtaç insanlar size ulaşıyor mu? Onlara yardım eli uzatabiliyor musunuz?

Kimseyi kaderine terk etmiyoruz

MUHTAR KURT: Uğurlu Mahallesi’nde akrabalık, dostluk, komşuluk ilişkileri çok iyi bir şekildedir. Mahallemizde yardıma ihtiyaç insanlar vardır. Bu kişiler mahalle muhtarı ile iletişime geçiyor biz de bu ailelere yardım topluyoruz. Ama onları ezecek üzecek bir şekilde değil. Mahalle sakinlerimizin yardımıyla birlikte onlar ulaşıyoruz ve onların geçimine, çocuklarının okumasına destek oluyoruz. Yani kimseyi kaderine terk etmiyoruz.

Mahallenizin başlıca sorunları nelerdir?

Mobese sistemi istiyoruz

MUHTAR KURT: Mahallemiz su sorununa çözüm bekliyor. Karakaya grubu içme suyu arıtması halen tamamlanamadı, su şebekeleri 1975 yılında yapılmış yeniden yapılması lazım. Ak toprak Yeniköy Uğurlu arasındaki 2 bin 700 metre uzunluğundaki yol 1917 yılında yapılmış olup genişleme bekliyor. Belediyeden beklentimiz ise Alt yapı, kanalizasyon yapılıp derelere akıtılan lağım sularının bir an önce kontrol altına alınıp çevre sağlığı sorunu halledilmeli. Ama büyük ölçüde su sorunumuz vardır. Maçka Şındıran Köyü’nden gelen su artık 47 köy ve mahalleyi besleyemez oldu. Su sayaçlarımız takılmasına rağmen belediye suyu bağlanmadı. Diğer bir sorun alt yapı sorunu hala bahçelerimize akan lağım suları var.

Mahallede hırsızlık olaylarına karşı kamera mobese sistemi kurulmalı. TEAŞ son zamanlarda yaptığı uygulama sokak lambalarını bir kısmını sökmekteler yaz geldi yollarda aydınlatma sorunumuz vardır. Bu çevreye yetecek kapasitede sağlık ocağı binamız olmasına rağmen haftada bir gün doktor geliyor. Buna da bir çözüm üretmen gereklidir. Karadeniz halkının elinden alınmış tütün üretimi gibi fındığının elinden alınması engellenmeli.

Kaynak : TAKA gazetesi 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler