Trabzon Uçağında Bomba Paniği

Onur Havayolları ile Trabzon'dan İstanbul'a gelen bir yolcu uçak Trabzon Havalimanından kalkış esnasında ayağa kalkarak 'Uçak biraz sonra patlayacak. Hepiniz göreceksiniz. Bana hak vereceksiniz' diye avazı çıktığı kadar bağırmaya başladı. Kalkış sırasında

Trabzon Uçağında Bomba Paniği

Onur Havayolları ile Trabzon'dan İstanbul'a gelen bir yolcu uçak Trabzon Havalimanından kalkış esnasında ayağa kalkarak 'Uçak biraz sonra patlayacak. Hepiniz göreceksiniz. Bana hak vereceksiniz' diye avazı çıktığı kadar bağırmaya başladı. Kalkış sırasında olduğu için kimsenin müdahale edemediği 50 yaşlarındaki kişinin bağırması uçakta paniğe neden oldu. Daha sonra sakinleştirilen yolcu İstanbul'a indikten sonra elini kolunu sallayarak uçaktan inip gitti.

Trabzon'dan 9.15'te kalkan Onur Havayollarına ait QH081 sefer sayılı uçakta inanılmaz bir olay yaşandı. Uçak pistten tam ayrılıp kalkışa geçtiği sırada arka sıralardan ayağa kalkan 50 yaşlarında bir kişi bağırarak 'Uçak biraz sonra patlayacak. Hepiniz göreceksiniz. Bana hak vereceksiniz' diye bağırmaya başladı. Bu sırada emniyet kemerleri bağlı olan yolcular büyük panik yaşadı. Uçakta bulunan yolcuların anlattığına göre 'herkes duyduğu bu ses karşısında irkildi.

Bazı yolcular ayağa kalkıp yolcuya müdahale etmek istedi. Kabin görevlileri de emniyet kemerleri bağlı olduğu için bağıran kişiye müdahale etmekte gecikince uçak içinde panik bir anda arttı. Paniğin artması ve kimliği belirsiz kişinin bağırmasının devam etmesi üzerine kabin görevlileri yolcunun yanına giderek olayı anlamaya çalıştı.

Bağıran yolcunun yanında bulunan kadın bu kişinin psikolojik rahatsızlığı olduğunu belirtti' Bunun üzerine kabin görevlileri yolcuyu alarak uçağın arkasına getirip sakinleştirmeye çalıştı. Kendisine can yeleği takılmasını isteyen yolcu kendi kendine uçağın patlayacağını söylemeye tekrar etti. Bu dakikadan sonra yolcuların anlattığına göre uçağın içini tam bir şüphecilik sardı. Herkes birbirinden kuşkulanmaya ayağa kim kalksa acaba bir şey mi olacak korkusu yaşadı.

Korku dolu geçen yolculuğun ardından uçak saat 10.50'de İstanbul'a indi. Ancak uçağın içini birbirine katan ve yolculuğu can yeleğiyle tamamlayan yolcu uçaktan yanındaki kadınla beraber inerek elini kolunu sallaya sallaya havalimanından ayrıldı. Atatürk Havalimanında görevli emniyet yetkilileri olayla ilgili bilgilerinin bulunmadığını uçağın ne kabin personelinin ne de pilotlardan kendilerine bir şikayet ve talep gelmediğini belirttiler.

Onur Havayolları yetkilileri uçağın İstanbul'a indikten sonra aynı ekiple Malatya'ya hareket ettiğini belirterek kabin ve kokpit personelinden henüz bu yönde bir bilgi alamadıklarını belirttiler

Milliyet

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel