Trabzon Türkiye'de Kaçıncı sırada?

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, her geçen gün havayolunu tercih edenlerin sayısının arttığını belirterek, Yolcu sayısı yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 5 milyon 400 bin kişi artını söyledi.Uçak trafiğin

Trabzon Türkiye'de Kaçıncı sırada?

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, her geçen gün havayolunu tercih edenlerin sayısının arttığını belirterek, Yolcu sayısı yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 5 milyon 400 bin kişi artını söyledi.

Uçak trafiğinde yaşanan artışın, yolcu sayılarına da yansıdığını vurgulayan Bakan Yıldırım, 2011 yılında 58 milyon 258 bini iç hatlarda, 59 milyon 362 bini ise dış hatlarda olmak üzere 117 milyon 620 bin kişinin uçtuğunu, bu yılın ilk 6 ayında ise şimdiden 57 milyonun üzerinde kişinin havayolunu kullandığını belirtti.

Haber61.net'in araştırmasına göre;

DHMİ’nin istatistiklerine yansıyan verilerinde Trabzon Havalimanı 2012 yılının ilk altı ayında en fazla uçuş ve yolcu hacmi sıralamasında 8. sırada yer aldı   

Trabzon Havalimanına 2012 yılının ilk ayından Haziran ayının sonuna kadar 9331 uçak Trabzon Havalimanını kullandı. Bu uçakların 8255’si iç hatlarda 1076’i ise dış hatlardan uçuş sağladı.

9331 uçağın Trabzon havalimanına ise 1 milyonun üzerinde yolcuyu Trabzon’a taşıdı.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler