Trabzon Türkiye'de ilk 11'de

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Haziran 2011 Genel Seçimleri öncesinde siyasi partilerden beklentilerini açıkladı.Trabzon’un “Geleceğe Yönelik Siyasi Partilerden Beklentileri” çalışmasını hazırlayan TTSO Yönetim Kurulu adına konuşan Başkan Suat Hac

Trabzon Türkiye'de ilk 11'de

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Haziran 2011 Genel Seçimleri öncesinde siyasi partilerden beklentilerini açıkladı.

Trabzon’un “Geleceğe Yönelik Siyasi Partilerden Beklentileri” çalışmasını hazırlayan TTSO Yönetim Kurulu adına konuşan Başkan Suat Hacısalihoğlu, Trabzon adına yürütülen çalışmanın bir kitap haline getirildiğini, seçimler öncesinde siyasi partilere ve milletvekili adaylarına ulaştırılacağını söyledi. Başkan Suat Hacısalihoğlu çalışmada yer alan beklentilerin bazılarının geçmişten gelen bazılarının ise yeni olduğunu kaydetti.

“LOJİSTİK KÖY MERKEZLERİ KAPSAMINA TRABZON MUTLAKA ALINMALIDIR”

Türkiye’de planlanmakta olan “Lojistik Köy” merkezlerinden birinin bu coğrafyada Trabzon’da kurulması gerektiğini ifade eden Başkan Suat Hacısalihoğlu, “ Trabzon’un Lojistik Köy haline dönüştürülmesi için hazırlıklarımız sürüyor. Hazırlıklarımızı kısa bir süre sonra Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile ortaklaşa değerlendireceğiz” dedi. Trabzon’un Lojistik Köy planlaması dahilinde muhakkak demiryolu bağlantılarının önümüzdeki dönemde tamamlanması gerektiğini kaydeden Hacısalihoğlu “Trabzon Erzincan-GAP Demiryolu bağlantısı ile Trabzon-Batum Demiryolu bağlantılarını uzun yıllardır bekleyen ilimiz ve bölgemiz umuyoruz ki bu dönem bu iki proje tamamlanmış olur” dedi.

“TÜRKİYE’NİN 11 CAZİBE MERKEZİNDEN BİRİ TRABZON”

Türkiye’de belirlenen 11 cazibe merkezi arasında Trabzon’unda bulunmasının il ve bölge adına önemli bir şans olduğunu savunan Başkan Hacısalihoğlu, “Cazibe merkezi Trabzon’a bu özelliğinden dolayı 60 milyon TL katkı yapılıyor. Bu bütçenin Trabzon’un gelişimi ve kalkınması için akılcı kullanılması gerekiyor” diye konuştu.

“BÖLGEDE MADEMKİ TURİZMİ ÖNE ÇIKARILIYOR O HALDE TÜM TURİZM TEŞVİK HAKLARI BÖLGEMİZE TANINMALIDIR”

Başkan Suat Hacısalihoğlu, Trabzon merkezli Doğu Karadeniz Bölgesi’nde turizmin en öncelikli sektör olarak ön planda tutulmasına karşın, bu sektörde ülke genelinde sağlanan teşviklerin bölgeye uygulanmamasından yakındı. Hacısalihoğlu, “Mademki turizm öne çıkarılıyor, o halde başka bölgelerde sağlanan turizm teşviklerinin tamamı Trabzon’a ve Doğu Karadeniz Bölgesi’ne sağlanmalıdır. Teşvik olmadan bu sektörün ihtiyaç duyduğu yatırımların bölgede oluşması çok zordur. Turist var ama konaklayacağı tesis yok. Bu çıkmazdan teşviklerle bölge kurtulur” değerlendirmesinde bulundu.

 

“2 BİN KİŞİLİK KONGRE MERKEZİ TRABZON’A ŞART OLDU”

Trabzon’un kongre turizminde önemli bir çıkış yaptığını ancak orta büyüklükteki bir toplantının tek bir konaklama tesisinde yapılması için mevcut altyapının geliştirilmeye ihtiyaç olunduğunu söyledi. 2. İpekyolu İşadamları Zirvesi’nin birden fazla otellere bölünerek gerçekleştirildiğini hatırlatarak “Artık Trabzon için 2 bin kişilik bir otel ve toplantı merkezi kaçınılmaz olmuştur” görüşünü paylaştı.

“TRABZON OPERA VE BALESİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULMALIDIR”

Trabzon’un Doğu Karadeniz Bölgesi’nin merkezi olduğu ve yakın zamanda etkileşim içinde bulunduğu komşu ülkelerinde ceddi bir merkezi haline geldiğini vurgulayan Başkan Suat Hacısalihoğlu, bu kimliğin kültür ve sanat aktiviteleri ile beslenmesi gerektiğini savundu. Başkan Hacısalihoğlu kültürel taşıyıcılığın en üst noktası olabilecek Trabzon Opera ve Balesi Müdürlüğü’nün başlangıçta 300 kişilik kadrosu ile kurularak geliştirilmesinin önemine dikkat çekti.

TRABZON’UN GELECEĞE YÖNELİK SİYASİ PARTİLERDEN BEKLENTİLERİ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, 12 Haziran Genel Seçimleri öncesinde oda olarak hazırlanan ‘Trabzon’un Geleceğe Yönelik Siyasi Partilerden Beklentileri’nin 10 başlıkta 83 madde de toplandığını söyledi. Başkan Hacısalihoğlu, çalışmanın giriş bölümünde şu açıklamalara yer verdi:

“Demokrasinin gereği Türkiye bir kez daha seçime gidiyor. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan Genel Seçimler ’de Türkiye Büyük Millet Meclisi ‘sinde görev alacak yeni dönem milletvekilleri ve partiler halkın oyları ile belirlenecek. Kurulacak olan 61. hükümet güvenoyu aldıktan sonra da Türkiye’yi ve vatandaşını daha müreffeh bir geleceğe taşımak için çalışacak. Bugün 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri öncesinde ‘Trabzon’un Geleceğe Yönelik Siyasi Partilerden Beklentileri’ vardır. Artık içinde bulunduğumuz yeni yüzyılın ikinci on yılının henüz başında iken Trabzon’un kabuğundan sıyıracak projeler uygulanmalıdır. Birçoğu uzun yıllar gündemde kalan ancak uygulanamayan bu beklentilerin yeni dönemde başarılması zaruridir. Ertelenmemelidir. Her erteleme sadece bölgemize değil ülkemize de kan kaybettirecektir. Bu bakış açısıyla TBMM çatısı altında 61. dönem hükümet ve milletvekillerinin Trabzon’a ve bölgemize yüksek düzeyde hizmet kazandıracağı umudunu taşımaktayız. Bu hizmetlerin ilimize ve bölgemize taşınmasında, takibinde ve uygulanmasında dün olduğu gibi bugünde Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası kurumsal desteğini sürdürecektir.”

Çalışmada beklentiler 10 başlıkta 83 madde de toplanarak şu şekilde sıralandı:

“Kente dönük beklentiler, sanayinin gelişmesi için beklentiler, Ticaret merkezi Trabzon için beklentiler, Lojistik merkezi Trabzon için beklentiler, Turizm için beklentiler, Eğitim merkezi Trabzon için beklentiler, Sağlık merkezi Trabzon için beklentiler, Kongre, konferanslar, toplantılar ve buna bağlı turizm merkezi Trabzon için beklentiler, Tarım, hayvancılık ve balıkçılığa dönük beklentiler, Kültür ve sanat merkezi Trabzon için beklentiler”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel