Trabzon turizminde patlama 3 ayda 2 Milyonu geçti

Haber61.Net – Haber Servisi – Trabzon Turizm İl Müdürü İsmail Kansız bölge turizmi ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Kansız, “ Geçen sene 2 milyonu aşkın yerli ve yabancı turist Trabzon’a geldi. Bunların arasında 200 bini Arap diye nitelendirdiğim

Trabzon turizminde patlama 3 ayda 2 Milyonu geçti

Haber61.Net – Haber Servisi – Trabzon Turizm İl Müdürü İsmail Kansız bölge turizmi ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Kansız, “ Geçen sene 2 milyonu aşkın yerli ve yabancı turist Trabzon’a geldi. Bunların arasında 200 bini Arap diye nitelendirdiğimiz Körfez ülkelerinden gelen turistlerdi. Bu yıla baktığımız zaman ise Körfez ülkelerinden gelenlerin sayısı 300 bini aştığı gözüküyor. Artık bölge insanımızda bu misafirlerimize alışmış durumda. Bu yıl turist ayı daha fazla kişi geldi. Uzungöl olsun Sümela olsun Ortahisar olsun bütün turisttik değerlerimize olan ilgi her dönem artıyor. Bu yıl sadece yabancı turist değil yerli turistte bölgemize akın etti.”dedi.

BU NİMETE SAHİP ÇIKILMALI

Kansız, “ Bu artışı nasıl kazandırıyoruz diye soracak olursanız; valilik ve il müdürlüğümüz olarak fuarların hepsine katılıyoruz. Yurt dışında olan fuarlarına gidiyoruz burayı anlatıyoruz. Mesela geçen yıl 400 bin kişiyi Sümela’ya geldi bu yıl 500 bin geçti. Bundan sonraki yıllar her geçen gün aratarak devam edecek ve yüzde 40 seviyesine geleceğine inanıyorum. İşletmelerimizin turizm açısından eğitim verildi. Bu sezon kapantımı yeni sezona devam edeceğiz. İlimize gelecek turistlerin yerini tespit edeceğiz ve bu ülkelere giderek furarlara katılacağız. Halkımız ve İşletmecilerimiz bu nimetin kıymetini bilmeli ve ona gör hareket etmelidir.”İfadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel