Trabzon turizm Başkenti olacak

Trabzon Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Kurt, TGİAD olarak Trabzon’da istihdamı arttırma projemiz çerçevesinde 6 aylık bir zaman zarfında yaklaşık 500 kişiye yönetim kurulumuz ve üyelerimizin de desteğiyle ek istihdam sağladık, açıkla

Trabzon turizm Başkenti olacak

Trabzon Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Kurt, TGİAD olarak Trabzon’da istihdamı arttırma projemiz çerçevesinde 6 aylık bir zaman zarfında yaklaşık 500 kişiye yönetim kurulumuz ve üyelerimizin de desteğiyle ek istihdam sağladık, açıklamasında bulundu.

TGİAD Başkanı Cafer Kurt, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşık bir hafta önce şehirlerdeki otel yatırımları ile ilgili açıklamasında “Trabzon gibi bir ilimizde bir tane 5 yıldızlı otel var. O da zor şartlarda arka planda yapılmış bir otel. Bunun dışında Trabzon gibi bir vilayette otel yok” açıklamalarında bulunması bizleri otel projemizde daha da cesaretlendirmiştir. Çünkü TGİAD olarak yaklaşık 3 ay önce kendimize bir yol haritası hazırladık ve değerli iş adamı arkadaşlarımla birlikte TGİAD AŞ.’yi kurarak zincirin ilk halkasını tamamladık. Şu anda avan projemiz son hızla bitmek üzere. İl özel idaresine ait arazi için yapılacak ihaleye hazırlığımız sürüyor. Bu bağlamda tüm Trabzon kamuoyunun desteğini arkamızda görmek bizim için itici güç olacaktır, dedi.

Kurt açıklamasının devamında, Trabzonlular olarak son 30 yıldır, “bölgemize sanayi tesisleri istiyoruz, fabrikalar istiyoruz” biçiminde, hem de koro halinde bağırıp durduk. Sonuç evet, sonuç koca bir hüsrandan başka bir şey olmadı. Mademki Trabzon’a sanayi yapılmıyor, o halde kalkınma konseptini değiştirmek zorundayız ve kalkınmanın sanayi dışındaki yollarını arayıp bulmalıyız. Bu da turizmdir. Trabzon eşsiz güzellikleriyle, doğasıyla, iklimiyle, kültürü ve tarihiyle kısa zamanda dünyanın turizm merkezi olacaktır. Bu kentten nice Davoslar, Zell Amsee’ler çıkacaktır, dedi. Kurt son olarak, turizme yatırım yapan ülkeler ve şehirler gelecekte dünya turizminde söz sahibi olacaktır diyerek bizlerde Trabzonlu işadamları olarak bunu görüp şehrimize dünya çapında bir turizm yatırımı kazandırmanın hedefindeyiz. Bu vizyondan hareketle inanıyorum ki yatırımcılar turizm cenneti olan Trabzon’umuzun ve bölgemizin bakir yapısını iyi analiz edip kısa vadede bölgemizde ve Trabzon’da 3-4 adet daha 4 ve 5 yıldızlı oteller yapacaktır. Bu bağlamda da Trabzon’un geleceğini turizmde gören Trabzon Genç İşadamları ve TGİAD AŞ. olarak Trabzon’a katma değer sağlamak amacında olan tüm turizm yatırımcılarının hep yanlarında olacağımızın da bilinmesini isteriz, dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel