Trabzon trafiği daha güvenli olacak

Başbakanlığın 31.07.2012 tarih ve 2012 / 12 sayılı genelgesi ile yürürlüğe giren "Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı’’ kapsamında Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Eşgüdüm Kurulu Toplantısı Trabzon Valisi Abdil Celil Öz başkalığında y

Trabzon trafiği daha güvenli olacak

Başbakanlığın 31.07.2012 tarih ve 2012 / 12 sayılı genelgesi ile yürürlüğe giren "Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı’’ kapsamında Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Eşgüdüm Kurulu Toplantısı Trabzon Valisi Abdil Celil Öz başkalığında yapıldı.

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda, ayda bir kez toplanmak üzere Belediye Başkanı,İl Emniyet Müdürü,İl Jandarma Komutanı,Karayolları Bölge Müdürü,İl Milli Eğitim Müdürü, İl Çevre Ve Şehircilik Müdürü, İl Sağlık Müdürü,İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü,Üniversite temsilcisi,ilde faaliyet gösteren trafik ile ilgili Sivil Toplum Kuruluş Yöneticileri ve valilikçe uygun görülecek diğer katılımcılarında yer alacağı toplantının sekretarya görevini İl Emniyet Müdürlüğü,Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce  yapılmasını,gerçekleştirilen faaliyetlerin takip edilerek,hazırlanan raporun Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Eşgüdüm Kuruluna sunulmak üzere 6 aylık dönemler halinde Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderilecektir.

Bu ana eylem planı doğrultusunda Trabzon Valisi Abdil Celil Öz başkanlığında "Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu’’oluşturulmuştur. Yukarıda ismi geçen kamu kurum ve kuruluş yöneticilerinin katılımı ile 26.12.2013 tarihinde yapılan toplantıda alınan kararlar aşağıya çıkarılmıştır.

Ana eylem planı doğrultusunda ilgili kurumların belirtilen hedeflere ulaşması konusunda eylem planının kurumlara düşen görevlerini yerine getirilmesinin istendiği toplantıda; Denetim faaliyetlerinde bulunanların belirtilen denetim hedeflerine ulaşması için bu güne kadar yapılan (hız, alkol, emniyet kemeri, cep telefonu, motosikler ve ağır taşıt) denetimlerinin aynı şekilde devam ettirilerek belirtilen hedeflere ulaşması, Araç sürücülerinin emniyet kemeri takma alışkanlığının kazandırılması için Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileri ile birlikte ortaklaşa bir kampanya düzenlenmesi, Elektronik denetleme sistemine geçilmesi, Yasak park yapılmasına müsamaha gösterilmemesi, Minibüs, taksi ve öğrenci servis araç sürücülerine yönelik olarak bilgilendirme eğitiminin verilmesi, Ambulans sürücülerine ileri ve güvenli sürüş teknikleri eğitiminin verilmesi konusunda çalışma yapılması, Okul servis araçlarının teknik şartlara uygun olup olmadığı, Fazla yolcu ve rehber personel bulunup bulunmadığı konusunda denetimlerin daha da arttırılması,
Okul servis araçları sürücülerine yönelik olanak taşıdıkları öğrencilere karşı nasıl davranmaları konusunda ve diğer konularda gerekli eğitimin verilmesi, Devlet karayolundaki orta refüjde bulunan demir bariyerlerin kesilmesi ve kırılmasından dolayı yayaların karşıdan karşıya geçişlerinde trafik kazaları yaşandığı bu nedenle demir bariyerlerin kesilmemesi için gerekli tedbirlerin alınması, üst geçit ve alt geçit sayılarının artırılması karar bağlandı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada  “Motorlu araçların sayısındaki artış, gerek yerleşim birimlerinde ve gerekse yollarda çeşitli sorunların yaşanmasına neden oluyor. Trafik kazalarının, sürücülerin ve yayaların trafik kurallarını ihlal etmeleri sonucu meydana gelmekte olduğu göz önüne alındığında, bu kazaların en az seviyeye çekilmesi için hem yayaların, hem de sürücülerin trafik kurallarına eksiksiz uymaları gerekmektedir. Sürücüler ve yayalar trafik kurallarına riayet ederlerse, meydana gelen kazalarda ölüm ve yaralanma olayları ciddi manada azalacaktır. Bu bakımdan trafik güvenliği bütün toplumu ilgilendiren en önemli konulardan biridir.

Herkes trafik kurallarına uyma alışkanlığını kendi güvenliği için istemeli ve buna inanmalıdır. Trafik kurallarına uymak her insanın hem kendisine, hem de bütün topluma karşı sorumluluğudur.  Kazaların yol açtığı maddi ve manevi felaketlerden korunmak için toplumda trafik bilincinin oluşturulması gerekmektedir. Trafik konusunda hepimize önemli görevler düşmektedir. Bu vesileyle bütün sürücülerimizin ve vatandaşlarımızın trafik kurallarına harfiyen uyması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyorum” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler