Trabzon TKDK projelere destek olmayı sürdürüyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörlüğü projelere destek vermeyi sürdürüyor.TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü'ne 11. Çağrı döneminde proje sunan Mustafa Topal, Tayfun Balcı, Ümit Akbaytürk, Hüseyin Yazıcı’ ya ait arıcı

Trabzon TKDK projelere destek olmayı sürdürüyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörlüğü projelere destek vermeyi sürdürüyor.

TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü'ne 11. Çağrı döneminde proje sunan Mustafa Topal, Tayfun Balcı, Ümit Akbaytürk, Hüseyin Yazıcı’ ya ait arıcılık projeleri, Sadıklar Soğuk Hava Tesisleri ve Su Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ ne ait Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlaması ve Sidre Özel Eğitim Yayıncılık İnşaat Taahhüt Turizm Ticaret Anonim Şirketi’ ne ait kırsal turizm projeleri başvuru sahipleriyle TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü arasında sözleşme imzalandı.

Sözleşme imzalama töreninde konuşma yapan TKDK Trabzon İl Koordinatörü Muhammet Bozali, 6 başvuru sahibi ile daha sözleşme imzaladıklarını belirterek Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması projesinde inşaat, makine-ekipman ve hizmet alımı kalemleri uygun harcama kapsamında destekleneceğini, Kırsal Turizm projesinin ise makine-ekipman ve hizmet alımlarını içerdiğini, 4 Arıcılık projesinin üçünün sadece makine-ekipman alımını içerdiğini Hüseyin Yazıcı’nın projesinin ise hem makine-ekipman hem de hizmet alımını kapsadığını ifade etti.

Bozali, 6 projenin toplam harcama tutarının 2 milyon 977 bin 20,47 TL olduğunu, bunun 1. takside tekabül eden yüzde 50’si olan 1 milyon 488 bin 510 TL’nin sözleşme hükümlerine uygun olarak tamamlanması halinde 2013 yılı sonuna kadar faydalanıcıların hesabına aktarılacağını belirtti. Bu projelerin hayata geçmesi ile diğer yatırımcılara da sinerji yaratacağını belirten Bozali, bundan sonraki çağrılarda proje sayısının ve kalitesinin artmasını beklediklerini söyledi. Söz konusu yatırımların Trabzon için önemli olduğuna vurgu yapan Bozali, “Amacımız Trabzon’un IPARD programı kapsamında desteklenen fonlardan azami düzeyde faydalanmasını sağlamaktır. İl Koordinatörlüğü olarak Trabzon’da yatırımların bundan sonra daha da artarak devam etmesini umuyoruz, bu projeler sayesinde Trabzon’umuz Avrupa Birliği standartlarında işletmeler kazanacak, istihdam artacak ve göç azalacak, ekonomimize önemli bir katma değer sağlayacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel