Trabzon Tırında Bomba iddiası

Haber61 – Haber Servisi – Türkiye gündemi bir süredir Şırnak’ta kaçırılan 400 Kilo patlayıcı ile oyalanıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tüm İl Emniyet Müdürlüklerine göndermiş olduğu yazı ile birlikte kent girişlerinde “Taşıt Tanıma Sistemi” ile kırmız

Trabzon Tırında Bomba iddiası

Haber61 – Haber Servisi – Türkiye gündemi bir süredir Şırnak’ta kaçırılan 400 Kilo patlayıcı ile oyalanıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tüm İl Emniyet Müdürlüklerine göndermiş olduğu yazı ile birlikte kent girişlerinde “Taşıt Tanıma Sistemi” ile kırmızı seviyede önlem alınması talimatı verdi. Bu durumun üzerine emniyet güçleri tüm yurtta şüphelendikleri Tır ve Kamyonetleri durdurarak aramalarda bulunuyor.

Sabah saatlerinde ilk ihbar Bursa ilinden geldi. Bursa’nın Ankara girişinde 61 K 8913 plakalı tırtan şüphelenen Bursa Emniyeti Terörle ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri durdurarak aramaya başladı. Bomba İmha timleri ve Bombaya duyarlı köpekler ile araç iyice arandı. Aracın aranması sırasında geniş güvenlik önlemleri alındığı dikkatlerden kaçmadı.

Öte yandan; Bingöl Emniyet Müdürlüğü tarafından 14 Ekim 2014'te içerisinde silah bulunduğu ihbarı yapılan 61 K 8913 araç Emniyet Müdürlüğü plaka tanıma sistemine kaydedilmişti. O dönemde durdurulup aranan araçta herhangi birşey bulunmamıştı. Plakanın sistemden silinmemesi sebebiyle bugün yeniden sisteme düştüğü ve bu nedenle yanlışlıkla durdurulduğu öğrenildi.

Ancak ilgili aracın bu olmadığı, plaka sisteminde eski bir kayıt sebebiyle durdurulduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel