Trabzon ticareti ve turizmi etkilenir mi?

Türk Hava Yollarının (THY) Erzurum ile İran’ın ticari hacmi en büyük olan Tebriz kenti arasında düzenleyeceği seferin Trabzon bölgesinin etkiler mi?Sorusuna Doğu Karadeniz İhracatçılar Briliği Başkanı  Ahmet Hamdi Gürpınar cevap verdi Gürpınar, “havadan g

Trabzon ticareti ve turizmi etkilenir mi?

Türk Hava Yollarının (THY) Erzurum ile İran’ın ticari hacmi en büyük olan Tebriz kenti arasında düzenleyeceği seferin Trabzon bölgesinin etkiler mi?

Sorusuna Doğu Karadeniz İhracatçılar Briliği Başkanı  Ahmet Hamdi Gürpınar cevap verdi Gürpınar, “havadan giden yükün tonajı bellidir. Bu yüzden fazla bir yük taşınacağını sanmıyorum. Bu durumun Trabzon lojistiğini etkileyeceğini düşünmüyorum.” dedi.

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu bu konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada. “ THY adına Anadolu Jet bu seferleri gerçekleştirecekti. Trabzon Tebriz arası koyulması planlanan seferden vazgeçilerek Erzurum Tebriz olarak yön değiştirilmesi biraz anlamsız Tebriz ile Erzurum arası kara yolu ile 5 saat sürüyor böyle kısa süreli bir mesafe için uçağın kullanılması mantık dışıdır. Ve fazla kullanılacağını da düşünmüyorum.” ifadelerine yer verdi.  

Trabzon Turizm İl Müdürü İsmail Kansız konu ile ilgili şu sözlere yer verdi. Kansız, “ Biz Trabzon turizmi için elimizden geleni yapıyoruz sadece Trabzon, Tebriz arası değil biz tüm Ortadoğu’dan Trabzon’a sefer istiyoruz. Kaldı ki sadece Erzurum Tebriz arası yapılan uçuşlar Trabzon turizmini pek etkilemez. Bu konunun diğer tarafı ise devletlerarası duruma girer.” şeklinde konuştu.

Kuzey Ekspres gazetesinin İmtiyaz sahibi Hasan Kurt bu seferlerin ölü yatırım olduğunu söyledi. Açıklamasında Kurt “Trabzon'da ihracat rakamları gerçeği yansıtmıyor, Trabzon’daki iş adamları Adana’da Konya’da Mersin’de çalışıyor oralara da para kazanıyor vergi daireleri Trabzon bu yüzden Trabzon kazanmış gibi gözüküyor. Trabzon'dan Tebriz'e uçak seferi koyulmaması ihracat açısından bir farklılık yaratmaz. Erzurum, Tebriz arası koyulan uçak seferi kesinlikle ölü yatırımdır. İran tarafından bu seferleri kullanarak Erzurum’a insanların geleceğini pek sanmıyorum. Aynı seferi Trabzon, Tebriz yapsalar yine aynı insanlar karayolu ile buralara geliyor. İran Tebriz Trabzon arası geniş bir ihracat olmadığından da ticari olarak da etkilemez. Gelseler o kadar da önemli değil. Bide yapılacak seferler zaten hemen iptal olur o iş tutmaz yürümez bu iş. Trabzon’a da yapsa da yürümez üç gün sonra beş gün sonra iptal olur mümkün değil buradan oraya giden olmaz gelen olmaz. Trabzon’un en büyük projesi var çevre yolu projesi bu yapılır ise Trabzon için önemli.” Şeklinde konuştu.

 
 

 

Trabzon’a yine aynı senaryo

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel