Trabzon ticareti için yeni gelişme!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Rusya Federasyonu'ndaki Sochi Deniz Ticaret Limanı'nın yeniden yolcu ve otomobil taşıyan gemilerin ulaşımına açıldığını belirterek, "Bu gelişmeyle Türkiye'nin ve Karadeniz'in, Rusya Federa

Trabzon ticareti için yeni gelişme!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Rusya Federasyonu'ndaki Sochi Deniz Ticaret Limanı'nın yeniden yolcu ve otomobil taşıyan gemilerin ulaşımına açıldığını belirterek, "Bu gelişmeyle Türkiye'nin ve Karadeniz'in, Rusya Federasyonu’nun Sochi kenti ile ilişkileri yeniden gelişecek" dedi.

Hacısalihoğlu, yaptığı açıklamada, Karadeniz ve Trabzon'un ticaretinde önemli bir yer tutan Sochi Limanı'nın yeniden yolcu ve otomobil taşıyan gemilerin ulaşımına açıldığını belirterek, bir süre önce Sochi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vadim Levcenko’dan gelen yazıda, Sochi ve Adler limanları hakkındaki son gelişmeler hakkında bilgiler aktarıldığını ifade etti.

Yazıda, Sochi Limanı'nın açıldığının anlatıldığını belirten Hacısalihoğlu, "Sochi Deniz Ticaret Limanı otomobil taşıyan gemilerin ulaşımı için açılmıştır. Sochi-imeretinsk (Adler) Limanı'nda da yük gemilerinin girişleri ile ilgili bir problem bulunmamakta, Ro-Ro gibi gemilerin girişi ile ilgili çalışmalar devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Hacısalihoğlu, şunları kaydetti:

"Bu gelişmeyle Türkiye'nin ve Karadeniz'in, Rusya Federasyonu’nun Sochi kenti ile ilişkileri yeniden gelişecek. Rusya, 2018 Dünya Futbol Kupası yatırımlarına hazırlanıyor. Bunun öncesinde 18-21 Eylül’de 13. Sochi Yatırım Forumu yapılacak. Foruma 40’tan fazla ülke katılıyor. Bin 300 Türk firmasının faaliyette olduğu Rusya’da bugüne kadar 50 milyar dolarlık müteahhitlik yatırımı yapıldı." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler