Trabzon terminalinde 4 tabancayla...

Trabzon'dan Manisa'ya gitmek üzere geldiği otobüs terminalinde ruhsatsız 4 tabancayla yakalanan ve silahları arkadaşlarına hediye etmek için aldığını söyleyen sanık, 8 bin 320 lira para cezasına çarptırıldı.Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davan

Trabzon terminalinde 4 tabancayla...

Trabzon'dan Manisa'ya gitmek üzere geldiği otobüs terminalinde ruhsatsız 4 tabancayla yakalanan ve silahları arkadaşlarına hediye etmek için aldığını söyleyen sanık, 8 bin 320 lira para cezasına çarptırıldı.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, sanık Mehmet Karadeniz ve avukatı katıldı.

Sanık Karadeniz savunmasında, Manisa'da bir firmada işçi olarak çalıştığını belirterek, beraber görev yaptığı çok samimi arkadaşlarının, izin için her Trabzon'a dönüşünde, kendisine yörede yetişen mahsullerden hediye verdiklerini, bu arkadaşlarına karşı kendisini borçlu hissettiğini söyledi.

Bu arkadaşlarına tabanca götürüp hediye etmeyi düşündüğünü savunan Karadeniz, "Bu nedenle bölgemizde imal edilen el yapımı tabancalardan 3 tane satın aldım, 4. tabanca da bana aittir. Satın aldığım tabancaları Manisa'ya götürürken otobüs terminalinde polisler beni tabancalarla yakaladı. Kesinlikle silah ticareti kastım bulunmamaktadır. Olay saflığımdan ve iyi niyetimden kaynaklanmıştır" dedi.

Mahkeme heyeti, "silah kaçakçılığı" suçundan Mehmet Karadeniz'e 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Daha sonra bu cezayı 8 bin 320 lira para cezasına çeviren mahkeme heyeti, Karadeniz'in tahliyesine karar verdi.

Trabzon Şehirlerarası Otogarı'nda, 28 Ekim 2013'te, Mehmet Karadeniz'in valizinde arama yapan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 ruhsatsız tabanca, 4 şarjör ve 56 fişek ele geçirmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel