Trabzon tatları Dubai'de sergileniyor

Trabzon’da gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalar uluslararası gıda sektörünün en önde gelen buluşma noktası olan ve dünyanın en büyük gıda fuarı olan Dubai’deki “Gulfood Dubai 2014” Fuarı’nı ziyaret ederek ikili iş görüşmeler gerçekleştirdi. .Birleşi

Trabzon tatları Dubai'de sergileniyor

Trabzon’da gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalar uluslararası gıda sektörünün en önde gelen buluşma noktası olan ve dünyanın en büyük gıda fuarı olan Dubai’deki “Gulfood Dubai 2014” Fuarı’nı ziyaret ederek ikili iş görüşmeler gerçekleştirdi. .

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Körfez Bölgesi’nin en önemli ticaret merkezi olan Dubai’de bulunan fuara katılan Trabzonlu firmalar,bölgede iş yapma koşullarına ilişkin bir bilgilendirme seminerine de katıldı. Dubai’de faaliyet gösteren Dubai-Türk İş Konseyi ortaklığından düzenlenen seminerde, dünyanın en büyük odalarından biri olan Dubai Ticaret Odası uzmanlarından Dubai ve BAE pazarı hakkında bilgi sahibi olan firmalar, kendileri ile birebir görüşme yapmak için daha önceden kayıt yaptıran alıcı firmalarla bir araya gelerek ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Fuarla ilgili bilgiler veren Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, “Trabzon Gıda Kümesi açısından, dünya geneli rakiplerinin durumu, ürün trendleri, sektörde yaşanan gelişme ve ürün çeşitliliği, ambalaj ve sunum teknik ve teknolojileri, sektöre yönelik arge ve inovasyon gibi konularda önemli tecrübe sağlayan Gulfood Dubai 2014 Gıda Fuarı’nın; projede yer alan ilimiz firmalarına önemli kazanımlar sağladığı ve bu bölge pazarına girme konusunda firmaları teşvik edeceğine inanmaktayız. Bundan sonraki süreçte program dahilinde küme firmalarımızı farklı ülke pazarlarına yönlendirmek amacıyla çeşitli pazarlama faaliyetlerimiz sürdürülecektir” dedi.

Körfez ülkelerinin toplam gıda ihtiyacının yüzde 82’sini ithalat yoluyla karşıladığını kaydeden Gürdoğan “Ayrıca, gerek lojistik, gerekse finansal altyapısı buna göre kurulmuş. İklim şartları sebebiyle tarım imkanları çok kısıtlı olan ve gıdada tamamen dışarıya bağımlı olan Bölge’nin ihtiyacı Dubai’ye geliyor ve buradan da re-eksport yoluyla diğer ülkelere ulaştırılıyor. Dolayısıyla, binlerce firma standı ve on binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapan ve sadece BAE’den değil, tüm Körfez ülkelerinden alıcıların akınına uğrayan Gulfood Fuarı, Doğu Karadeniz Bölgesi gıda ürünlerini görücüye çıkarmak için oldukça iyi bir fırsat sunmuştur” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel