Trabzon tarihini unuttu mu?

15 Ağustos tarih itibariyle Trabzon için önemi bir hayli fazla.Çeşitli kaynaklardan edinilen bilgiye göre Fatih Sultan Mehmet 551 yıl önce 15 ağustos 1461'de Trabzon’a sefer düzenleyerek Trabzon’u feth etti.  15 Ağustos tarihi Hıristiyan topluluğu için ço

Trabzon tarihini unuttu mu?

15 Ağustos tarih itibariyle Trabzon için önemi bir hayli fazla.

Çeşitli kaynaklardan edinilen bilgiye göre Fatih Sultan Mehmet 551 yıl önce 15 ağustos 1461'de Trabzon’a sefer düzenleyerek Trabzon’u feth etti.  

15 Ağustos tarihi Hıristiyan topluluğu için çok önemli.  Ortodoksların daha çok ilgilendiği gün olan 15 Ağustos’ta Hıristiyan aleminin simge ismi Meryem Ananın göğe yükseltdiğine inanıldığı gün olarak kutlanıyor.  

Bu iki konuda Trabzon tarihi için önemli bir konu.. Dünyanın çeşitli yerlerinden 3 senedir Trabzon gelerek Ortodokslar Sümela manastırında ayin düzenlerken Trabzonlular  Trabzon’un fethini  Trabzon’da kutlayamadılar.

Trabzon’un fethini hem Anadolu coğrafyası hem de İslamiyet açısından önemini  Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet şu sözlerle dile getirmişti. “  Trabzon'u feth etmedikçe İstanbul'un Fethi tamamlanmış sayılmaz

Trabzonlular tarihini mi unuttu?  

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler