Trabzon Soma'dan ders almadı

TRABZON – Türkiye Soma’da hayatını kaybeden işçiler ile iş güvenliği konusunda ne kadar geri kalındığını gözler önüne serdi. Türkiye genelinde yapılan araştırmalarda da 4 bin işçi çalıştığı yerlerde yapmış oldukları kazalar ile hafif şekilde veya kalıcı b

Trabzon Soma'dan ders almadı

TRABZON – Türkiye Soma’da hayatını kaybeden işçiler ile iş güvenliği konusunda ne kadar geri kalındığını gözler önüne serdi. Türkiye genelinde yapılan araştırmalarda da 4 bin işçi çalıştığı yerlerde yapmış oldukları kazalar ile hafif şekilde veya kalıcı bir hasar şeklinde yaralanırken işçilerin çoğunluğu işverenlerin baskısı ile birlikte iş kazası olmadığı yönünde baskı görüyor.

SGK CEZALARINDA KAÇIYORLAR

SGK, 6331 sayılı kanunu iş kazarlında uyguluyor. Bu kanuna göre iş verenlerin hatası olması durumunda SGK işverene çok ağır cezalar uyguluyor. Bu nedenle gerçekleşen kazalar genelde işçi hataları olarak gösterilmesinin nedeni de iş verenlerin SGK’nın cezalardan korkması olarak gözüküyor.

TRABZON’DA SAYI DÜŞÜK

Trabzon’da işçi kazalarında nasibini alan kentler arasında yer alırken Türkiye genelinde en az işçi kazansının yaşandığı yer olarak gözüküyor. Trabzon’da bulunan hastaneler gelen iş kazasında yaralanan işçi sayısı son 24 saatte 6 kişi olarak gözükürken bunların büyük çoğunluğu kazaların kendilerinden kaynaklandığını belirtti.

SON İŞ KAZASI

Ortahisar İlçesi Boztepe Mahallesinde elektrik ustası 30 yaşındaki Ö.K, arızayı düzelmek istediği sırada sağ eli elektrik kablosuna değdi.  Akıma kapılan Ö.K, yaralanırken hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler