Trabzon-Sochi uçak seferleri başlıyor

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Rusya Federasyonu’nun Sochi kenti ile Trabzon arasındaki uçak seferlerinin 17 Aralık 2012 tarihinde yeniden başlayacağını söyledi. Konuyla ilgili Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dmitry

Trabzon-Sochi uçak seferleri başlıyor

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Rusya Federasyonu’nun Sochi kenti ile Trabzon arasındaki uçak seferlerinin 17 Aralık 2012 tarihinde yeniden başlayacağını söyledi. 

Konuyla ilgili Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dmitry Talanov ile görüşen Başkan Hacısalihoğlu, Rusya’nın en büyük havayolu şirketlerinden olan UTair Havayolları tarafından Sochi-Trabzon arasında karşılıklı uçak seferlerinin başlayacağını kaydetti. Sochi-Trabzon uçak seferlerinin uzun bir aradan sonra yeniden başlamasının sevindirici olduğunu belirten Hacısalihoğlu “Daha önce odanın girişimleriyle başlatılan ancak yolcu yetersizliği nedeniyle kalıcı olamayan Sochi-Trabzon uçak seferlerinin yeniden başlatılması iş dünyasının da beklentisiydi.
 
Komşu ülkeler ile ulaşım bağlantılarımızı her zaman hareketli ve canlı tutmalıyız. Sochi de bu anlamda önemli bir kent ve burada 2014 Kış Olimpiyatları düzenlenecek. Bölge ülkelerine ulaşım imkanlarının genişlemesi, her açıdan bölgemize ve ilimize önemli katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.
 
Öte yandan UTair Hava Yolları resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, 17 Aralık 2012 tarihinden itibaren kış sezonu uçuşlarına Sochi-Trabzon güzergahının ekleneceği duyuruldu. Boeing-737 ve Boeing-500 uçaklarıyla yapılacak uçuşların, ekonomik ve business class olarak gerçekleştirileceği ve uçuş süresinin 55 dakika olacağı bildirildi.
Uçakların 24 Aralık tarihine kadar yerel saat ile Pazartesi ve Çarşamba günleri Sochi’den saat 00:10; Trabzon’dan ise Salı ve Pazar günleri 23:50’de kalkış yapacak.
 
25 Aralık 2012 - 26 Mart 2013 tarihleri arasında iki yöne de Salı ve Pazar günleri uçuş olacak. Uçaklar Sochi’den saat 23:50’de, Trabzon’dan ise 23:45’de havalanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler