Trabzon sağlık alanında yükselişte

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz,  Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun ile Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kemoterapi ve Sterilizasyon Merkezinin açılısını yaptı. Açılışa Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri,  Samsun Kam

Trabzon sağlık alanında yükselişte

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz,  Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun ile Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kemoterapi ve Sterilizasyon Merkezinin açılısını yaptı. Açılışa Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri,  Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Vali yardımcısı, Sağlık Müdürü, Halk Sağlığı Müdürü, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Trabzon’da bulunan diğer hastanelerin başhekimleri ile sağlık çalışanları katıldı.

Trabzon’da sağlık kurumlarının yeni birimlerine teknoloji ve donanım kazandırma konusunda yoğun çalışmaları olduğunu belirten Vali Öz, “Türkiye’de bir yandan modern hastaneler inşa ederken, bir yandan da hastanelerimizin içini donanım olarak geliştiriyoruz. Sağlık kurumlarımızın bütün teşhis ve tedavi imkânlarının karşılanabileceği birimler oluşturma konusunda yoğun çalışmaları yürütülüyor. Sağlık Bakanlığımızın hastaneleri ile birlikte üniversite hastaneleri bu anlamda önemli mesafeler kat etti. İlimizde sağlık alanında yapılan yatırımlara hayırseverlerimizin katkıları bulunmaktadır.

Gönül ister ki hastalıklar olmasın ve hastanelere de ihtiyaç duyulmasın. Ancak bu yaşamın kaçınılmaz bir gerçeğidir. Hastaneye, donanıma ve teknolojiye her zaman ihtiyacımız var. Her geçen gün Türkiye sağlık alanında önemli mesafeler kat ediyor. Trabzon’da gerçekleştirilen bu çalışmalar için, bakanlığımıza, hükümetimizin tüm bakanlarına, müsteşarımıza ve tüm çalışanlara emekleri için teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Açılışta konuşma yapan Sağlık Bakanı müsteşarı Nihat Tosun, “Bu merkezde vatandaşımız en üst düzeyde konforlu hizmet alabilmek için ileriye dönük alt yapı oluşturacaktır. Trabzon’umuza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz’’ dedi.

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kemoterapi ve Sterilizasyon Merkezi, 2 bin metrekare alanda 24 saat hizmet vermektedir. Sterilizasyon  ünitesi toplamda 348 bin 653lira, kemoterapi ünitesi ise üç yıllık 4 milyon 890 bin liraya mal oldu. Ocak ayında da kimyasal tedavi ünitesinden 348 hasta faydalandı.

v.20140222141435.jpg
 

v2.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler