Trabzon projeleri değerlendirdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Doğu Karadeniz Kalkınma Planı içerisinde Trabzon ile ilgili yer alan projeler Trabzon Ticaret Sanayi Odası'nda yapılan toplantıda değerlendirdi.DOKAP'ta Trabzon ile ilgili Davutooğlu neler açıkladı?İşte o açıklamala

Trabzon projeleri değerlendirdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Doğu Karadeniz Kalkınma Planı içerisinde Trabzon ile ilgili yer alan projeler Trabzon Ticaret Sanayi Odası'nda yapılan toplantıda değerlendirdi.

DOKAP'ta Trabzon ile ilgili Davutooğlu neler açıkladı?

İşte o açıklamalar;

*Trabzon'da Of Kapalı Yüzme Havuzu, Maçka Esiroğlu Spor Salonu ve Trabzon Stadyumu ile Beşikdüzü ve Düzköy'de ilçe tipi spor salonlarını inşa edeceğiz.

*Trabzon Of'ta 100 yatak kapasiteli devlet hastanesini kuracağız.

* Trabzon'da 4 sosyal hizmetler binası ile Of'ta Gençlik Merkezi kuracağız.

 *Trabzon Ortahisar sokak sağlıklaştırma; Sümela Manastırı çevre düzenlemesi işlerini en kısa zamanda tamamlayacağız. Milli Park projelerini geliştireceğiz. Bu kapsamda Trabzon Altındere Vadisi''nin altyapı çalışmalarını tamamlayacağız.

*Trabzon Merkez Araştırma Laboratuvarı'nı kuracağız. Gen kaynaklarımızı araştırmak ve koruma altına almak amacıyla başlatılan Ulusal Su Ürünleri Gen Bankası projesini hayata geçireceğiz. Bölgeye has geleneksel ve markalaşma potansiyeli bulunan ürünlerin tespiti amacıyla envanter çalışması yapacak ve her ürün için bir coğrafi işaret alacağız.'

*Trabzon'da yeni paralel pist çalışmasını tamamlayacağız. İhtiyaç görülmesi halinde uygulamaya koyacağız. Trabzon Havaalanı'nın yeni bir piste ihtiyacı olduğunu biliyoruz; bunun için de çalışmaları yapacağız.

*Bölgenin kuzey-güney istikametinde demiryolu bağlantısını sağlayabilmek amacıyla Trabzon-Erzincan Demir Yolu Hattı'nın etüdünü tamamlayacağız.

*Trabzon'da bin 790 olmak üzere toplam 10 bin 740 kişilik yeni öğrenci yurdu inşa edeceğiz.

 *68 kilometre Çarşıbaşı Trabzon Araklı, 13 buçuk kilometre Ünye Çevre Yolu, 12 kilometre Samsun Batı Çevre Yolu ayrımı, Ladik Samsun şehir geçiş yollarını bölünmüş yol olarak bitireceğiz. 55 kilometre Köse Bayburt, 74 kilometre Bayburt Çaykara, 17 kilometre Görele ayrımı Çanak yollarını da en kısa sürede tamamlayacağız.

 *Trabzon'da Karadeniz Üniversitesi'nde devam eden bakım-onarım işlerini tamamlayarak yüksek öğrenimde gençlerimize hitap eden altyapı faaliyetlerine büyük bir hız vereceğiz."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel