Trabzon Patent için başvurmamış

 Türkiye’de ocak ayında en fazla patent başvurusu İstanbul’dan yapıldı. Ocak ayında 319 patent başvurusu yapılırken, 128 patent ise tescillendi. Hiç patent başvurusu yapmayan iller arasında Trabzon’da yer aldı. Türk Patent Enstitüsü (TPE) verilerinden der

Trabzon  Patent için başvurmamış

 Türkiye’de ocak ayında en fazla patent başvurusu İstanbul’dan yapıldı. Ocak ayında 319 patent başvurusu yapılırken, 128 patent ise tescillendi. Hiç patent başvurusu yapmayan iller arasında Trabzon’da yer aldı.

 Türk Patent Enstitüsü (TPE) verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye’de ocak ayında 319 patent başvurusu yapılırken, 128 patent ise tescillendi. 39 ilde başvuru yapılırken, Trabzon’unda içinde bulunduğu  42 ilden ise başvuru yapılmadı. Karadeniz bölgesinde Samsun Giresun, ve Artvin, illerinde patent için başvuru yapılırken Trabzon’dan patent başvurusu yapılmaması dikkat çekti

Patent başvurularının illere göre dağılımında, 105 başvuru ile İstanbul ilk sırada, 56 başvuru ile Ankara ikinci sırada, 22 başvuru ile Kocaeli ise üçüncü sırada yer aldı.

Diğer iller ise şöyle:

"İzmir 18, Konya 17,Bursa 12, Eskişehir 11,Kayseri 10, Antalya, Gaziantep ve Düzce 6, Manisa 5, Samsun ve Tekirdağ 4, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, Isparta ve Sakarya 3, Bilecik ve Muğla 2, Adana, Artvin, Aydın, Bitlis, Çanakkale, Çorum, Edirne, Mersin, Kırklareli, Kütahya, Kahramanmaraş, Muş, Niğde, Sivas, Kırıkkale, Yalova, Karabük ve Osmaniye illerinde birer patent başvurusu yapıldı."

Ocak ayında en fazla patent tescil edilen il İstanbul oldu. İstanbul 59 tescil ile ilk sırada yer alırken, Bursa 16 ile ikinci, Kocaeli 13 ile üçüncü sırada yer aldı. Ocak’ta 20 ile ait patentlerin tescili yapılırken, 61 ilde ise tescil edilen patent olmadı.

Patent tescilinin illere göre dağılımı ise şöyle:

"Ankara 9, İzmir 6, Tekirdağ 5, Kayseri 4, Eskişehir, Giresun, Konya’da 2, Adana, Aydın, Antalya, Balıkesir, Bilecik, Gaziantep, Isparta, Kütahya, Manisa ve Sivas’ta ise birer patent tescil edildi."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel