Trabzon özel bir yer!

Trabzon Vali Vekili Necmettin Yalınalp Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kabulde AB Türkiye Delegasyonu siyasi işler bölümünden Baş Katip Robin Soederberg de yer aldı.Trabzon Vali Vekili Yalınalp Fransız elçiy

Trabzon özel bir yer!

Trabzon Vali Vekili Necmettin Yalınalp Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kabulde AB Türkiye Delegasyonu siyasi işler bölümünden Baş Katip Robin Soederberg de yer aldı.

Trabzon Vali Vekili Yalınalp Fransız elçiyi kapıda karşıladı. Valilik şeref defterinin imzalanmasının ardından yapılan görüşmede Büyükelçi Bili Trabzon’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye ile Fransa arasında kültürel anlamda önemli işbirlikleri yapıldığını ifade eden Vali Vekili Yalınalp, “Türkiye ile Fransa arasında kültürel yakınlaşma konusunda güzel çalışmalar yapılıyor. Bu sadece Trabzon’da değil 20 ilimizde de güzel faaliyetler yapıyorlar. Bütün bu çalışmalar kültürel yakınlaşmayı sağlayacağı gibi dünya barışını da destekleyecektir. Trabzon’ a yaptıkları ziyaretten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

dsc_7509.jpg

Avrupa Birliği Günleri adı atlında Türkiye’nin birçok ilinde kültürel etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Büyükelçi Bili ise, bu etkinliklerden bir tanesinin de Trabzon’da olacağını söyledi. Büyükelçi Trabzon’da dizi ziyaretlerde bulunacaklarını ifade ederek, Trabzon’un özel bir yer olduğuna vurgu yaptı.

Valilik makamında gerçekleşen ziyarette Vali Vekili Yalınalp büyükelçiye Trabzon'a özgü hediyeler verirken Büyükelçi Bili'de Vali Vekili Yalınalp’a tarihi özelliği olan bir kitap hediye etti.

dsc_7501.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel