Trabzon öyküde Türkiye ikincisi

Yarışmada Trabzon Tevfik Serdar Anadolu Lisesi'nden Dilara Şengül, "Bir kumaş özgürlük" isimli öyküsüyle Türkiye ikincisi oldu.TTSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz, Trabzonlu gençlerin öykü alanında yetkin bir konuma ulaştıklarını kaydederek, "

Trabzon öyküde Türkiye ikincisi

Yarışmada Trabzon Tevfik Serdar Anadolu Lisesi'nden Dilara Şengül, "Bir kumaş özgürlük" isimli öyküsüyle Türkiye ikincisi oldu.

TTSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz, Trabzonlu gençlerin öykü alanında yetkin bir konuma ulaştıklarını kaydederek, "Diğer yıllarda da iddiamızı sürdüreceğiz" dedi.

Avrupa Öykü Yarışması'nda, "Diyeceğin Birşey var mı?" adlı öyküsüyle İstanbul Vehbi Koç Vakfı Özel İlköğretim Okulu ve Lisesi'nden Alper Bakım birinci oldu.
Ulusal jüri tarafından ikinci seçilen "Bir Kumaş Özgürlük" isimli öykü, Trabzon Tevfik Serdar Anadolu Lisesi'nden Dilara Şengül'e ait. Mersin İçel Anadolu Lisesi'nden Batuhan Maraşlı'nın yazdığı "Yüzleşme" de yarışmada üçüncülük ödülünü aldı.
Bu yıl, Avrupa Birliği'nin barış, birlik, eşitlik, güvenlik, dayanışma gibi temel değerlerinden biri olan "özgürlük" üzerine kaleme alınan kısa öyküler yarıştı.

Öğrenciler yazdıkları öykülerde demokrasilerde özgürlüğün önemini vurgulayarak bu değerin günlük yaşantıdaki anlamı üzerindeki düşüncelerini kağıda döktüler.
Türk yazarlar, AB Delegasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı temsilcilerinden oluşan jüri heyeti tarafından seçilen yarışmanın galipleri, Mart ayında çıkacakları Budapeşte ve Brüksel gezilerinde hem AB kurumlarını ziyaret edecek hem de Avrupalı genç yazarlarla tanışma imkanı bulacaklar. Koordinasyon görevi, Türkiye çapında 18 merkezde yerleşik AB Bilgi Ağı tarafından üstlenilen Öykü Yarışması her yıl AB Delegasyonu ile Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde düzenleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel