Trabzon OSB’ler ile büyüyor

  TTSO Bin dönüm alan üzerine kurulu Trabzon Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyette bulunan 83 işletmede 4 bin 100 istihdam gerçekleşti. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ilk organizenin dolduğunu, diğer üç organ

Trabzon OSB’ler ile büyüyor

 

 
TTSO Bin dönüm alan üzerine kurulu Trabzon Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyette bulunan 83 işletmede 4 bin 100 istihdam gerçekleşti. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ilk organizenin dolduğunu, diğer üç organizeye örnek teşkil ettiğini belirterek Beşikdüzü’nün ardından Akçaabat OSB’nin de üretim ve istihdam merkezi haline dönüşeceğini söyledi. Vakfıkebir OSB’nin istihdam sorununun aşılmaya çalıştığını, Trabzon’da nüfusun dörtte birine bir OSB düştüğünü aktardı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu makamında ziyaret eden Trabzon Organize Sanayi Bölgesi (TOSBOL) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Alemdaroğlu beraberinde Bölge Müdürü Hakkı Yazıcı, Yeşilyalı Belediye Başkanı Hüseyin Fidan, Başkan Yardımcısı Zeki Sarialioğlu yürütülen çalışmalar hakkında karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.

TOSBOL Başkanı Ahmet Alemdaroğlu, 23-27 Mayıs 2012 tarihlerinde Kenya’ya düzenlenen iş gezisinde yapılan iş bağlantılarının gerçekleşmeye başladığını belirterek, ilk parti malların sevkiyatının Trabzon’dan Kenya’ya yapılmakta olduğunu söyledi.
TTSO’nun yurt dışı fuarlara daha aktif katılım yapmasını isteyen Alemdaroğlu, ”Dış pazarlara üyelerimizi yönlendirmeliyiz. Fuarlara ve iş görüşmeleri programlarına ortaklaşa gidelim.” dedi.

Türkiye Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurul Üyesi ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon OSB’nin başarı sağlamasının ildeki diğer OSB’lerin kurulmasını ve hızla dolmasını tetiklediğini ifade etti.

Trabzon OSB’de 91 firmanın 83’ünün faaliyette geçmesinin başarı olduğunu kaydeden Başkan Hacısalihoğlu, “Bu ilk OSB’de faaliyette bulunan fabrikaların kapasitelerini artırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Beşikdüzü OSB’de ise yatırımlarını tamamlayan firmalar birer birer üretime geçmektedir. Bunun yanı sıra yeni teşvik sistemi ile ilimize kazandırılacak yatırımlar içinde altyapısı tamamlanmaya çalışan Akçaabat OSB bulunmaktadır. Yatırım arazisi taleplerini Akçaabat OSB için almaktayız. ” şeklinde konuştu.

Trabzon’un sanayi üretiminde yüksek paya sahip olan OSB’lerin dış pazarlara açılmasının kaçınılmaz olduğunu dile getiren Başkan Hacısalihoğlu şöyle konuştu. “ Trabzon’da dünya ile rekabet yapabilen hatta bazı sektörlerde önde olan üretimlerimiz bulunmaktadır. Bu üretim gücümüzü ve kaliteyi dış pazarlarda daha etkili tanıtarak yeni bağlantılar sağlanmalı. İhracat artmalı. İstihdam çoğalmalı. 2011 yılındaki il bazındaki toplam ihracatımız 1 milyar 050 milyon dolardı. Türkiye 15. Olduk. İhracatımızın 180 milyon doları Trabzon OSB’den gerçekleşmişti. Bunun içinde yurt dışı fuar ve iş görüşmeleri programları üyelerimizin katılımı ile devam edecektir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler