Trabzon operasyonunda 1 numara Fettullah Gülen

Trabzon'da yapılan FETÖ/PDY operasyonunda 1. aranan kişi Fethullah Gülen.

Trabzon operasyonunda 1 numara Fettullah Gülen
Haber61 – Haber : Şükrü Üçüncü - Trabzon’da sahur vaktinde İl Emniyet’i Kaçakçılık ve Organize Suçlar İle Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin gerçekleştirmiş olduğu FETHÖ/PDY operasyonun tüm detaylarına haber61 ulaştı.

KOM şube müdürlüğünün hazırlamış olduğu dosya ile gerçekleşen operasyonlarda, 73 şüpheli hakkında soruşturma başlatılırken, Trabzon merkez olmak üzere, İstanbul, Ankara, Bursa, Erzurum, Ardahan, Diyarbakır, Osmaniye’de de önceden belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

TRABZON OPERASYONUNDAN 1 NUMARA GÜLEN

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığının vermiş olduğu operasyon izni ile harekete gecen KOM şube ekiplerinin çalışmasında 73 isim arasından en dikkat çeken isim ise; Fettullah Gülen oldu. FETHÖ/PDY Karadeniz ve Trabzon yapılanmasına yönelik yapılan operasyonlar kapsamında örgüt lideri Fethullah Gülen olarak birinci aranan kişi oldu. Bölge sorumluları olarak 4 kişinin ise arandığı belirlendi. 73 isim arasında istihbarat ekiplerinin yapmış olduğu çalışmada 3 kişinin ise yurt dışına kaçtığı tespit edildi.

TRABZON’DAKİ TAYİN VE ATAMALARDAN SORUMLULARDA VAR

73 ismin 55’i Trabzon’a getirilirken Trabzon İl Emniyet Müdürlüğünde sorgularının devam ettiği öğrenildi.

Haber61.net istihbarat servisinin operasyon hakkında elde ettiği diğer bilgilerde ise; operasyonlar sırasında gözaltına alınan isimler arasında Trabzon’da bulunan cemaat okullarında görevli öğretmenlerin çoğunluğunun olduğu tespit edildi. Trabzon merkezli operasyonlarda devlet kuruluşlarında ‘tayin’ ve ‘atamalar’ ile sorumlu cemaat üyelerinin de isimlerine yer verildiği Karadeniz bölgesindeki atamaları gerçekleştiren 3 kişiden birinin gözaltına alındığı diğerlerinin ise firar ettiği öğrenildi.

İDDİALAR TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIM VE YATAKLIK YAPMAK

Operasyonlarda Kimse Yok mu? Derneğinin dönem sorumlusu ve eski başkanında gözaltına alındığı ifade edildi. Gözaltına alınan kişiler haklarında iddialar ise şöyle; ‘Terör örgütü üyesi olmak, terör örgütüne finans sağlamak, terör örgütüne yardım ve yataklık etmek’suçlarını işledikleri gerekçe gösterildi.

OPERASYONLARDA ADI GEÇENLERİN CEMAAT GÖREVLERİ

Örgüt şemasında gerçekleşen operasyonlarda dosyada adı gecen kişilerin örgütteki görevleri ise şöyle;
 
32 kişi hakkında Okulun Kurban, Gazete, Hizmet konularında abone yapmak ve para toplayarak cemaate finansal destek sağlamak sonucunda soruşturma açıldı.
 
1 kişi hakkında, cemaate bağlı kamu görevlilerinden sorumlu olduğu gerekçesi ile soruşturma açıldı.
 
1 kişi hakkında, cemaatin konferanslarını vermek, ve organizasyonlarına katılmaktan soruşturma açıldı.
 
4 kişi hakkında cemaatin İl ve bölge sorumlusu olduğu gerekçesi ile soruşturma açıldı.
 
2 kişi hakkında cemaat sohbetlerini düzenlemek suçlarından soruşturma açıldı.
 
2 kişi hakkında cemaate STKlarını yönetmekten soruşturma açıldı.
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel