Trabzon operasyonuna tepki

İstanbul’da lüks motosiklet hırsızlığının artması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri 6 ay önce çalışma başlattı. Çeteyi tespit eden polis, İstanbul ve Trabzon’da 38 adrese eş zamanlı baskın yaptı Çete lideri Alpaslan K.’nın da aralarından bulunduğu 20

Trabzon operasyonuna tepki
İstanbul’da lüks motosiklet hırsızlığının artması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri 6 ay önce çalışma başlattı. Çeteyi tespit eden polis, İstanbul ve Trabzon’da 38 adrese eş zamanlı baskın yaptı
 
Çete lideri Alpaslan K.’nın da aralarından bulunduğu 20 motosiklet hırsızı yakalandı. Hırsızlarla birlikte 2 Glock marka tabanca, 2 M16’nın da aralarında bulunduğu 8 silah ele geçirildi.
 
19 MOTOSİKLET BULUNDU
 
Çetenin lüks semtlerden çaldıkları pahalı motosikletleri parçalayıp sattığı ortaya çıktı. 23 ayrı olayın faili olduğu belirlenen çetenin çaldığı 19 adet lüks motosiklet de bulundu. Operasyon motosiklet dünyasında da büyük ses getirdi. Dün Motosiklet Kullanıcıları ve Sporları Derneği’nden aralarında yöneticilerin de bulunduğu 50 kişilik grup, emniyete gitti.
Kalabalık, adliyeye sevk edilen şüphelileri ıslıklayarak protesto etti.
 
Dünya Süpersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu da motosikletlerin dünyanın her yerinde ‘trafikte korunması gereken araç’ olarak yer aldığını ancak Türkiye’deki trafik Kanunu’nda tarifi olmadığını belirtti.
 
Sofuoğlu, “Motosikletler ‘açıkta bırakılan eşya’ muamelesi görüyor. İstanbul Polisi’nin bu hassasiyetini, motosikletle ilgili sıkıntıların giderileceğinin bir göstergesi olarak görüyorum” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler