'Trabzon önemli'

Yaz tatilini geçirmek üzere Trabzon'da bulunan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, Trabzon Valiliği'ni ziyaret etti.Yaz tatilini geçirmek üzere Trabzon'da bulunan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, Trabzon Valiliği'ni ziyaret etti.

'Trabzon önemli'

Yaz tatilini geçirmek üzere Trabzon'da bulunan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, Trabzon Valiliği'ni ziyaret etti.

Yaz tatilini geçirmek üzere Trabzon'da bulunan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, Trabzon Valiliği'ni ziyaret etti. Haşimi, "İlk kez İstanbul dışında Türkiye'nin bir kentine geliyorum. Bu doğanın insan sağlığı için çok faydalı olduğunu anladım" dedi.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, tatilini geçirmek üzere geldiği Trabzon'da Vali Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret etti. Türkiye'de İstanbul dışında ilk kez başka bir kente geldiğini belirten Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi, bu sayede Trabzon'un ne kadar önemli bir şehir olduğunu anlama fırsatı bulduğunu söyledi. Haşimi, "Bu doğanın insanların sağlığı için çok faydalı olduğunu anladım. Trabzon'un bu kadar bir tarihi geçmişi olduğunu bilmiyordum. Fatih Sultan Mehmet burayı fethetmeden İstanbul'un fethinin tamamlanmış olamayacağını söylemiş. Bu söz Trabzon'un ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir. Ticaret Sanayi Odasına giderken de Trabzon ile Irak arasında ciddi ticaret ilişkileri kurulabileceğini anladım. Bunlar için ciddi fırsatlar var. Umarım bu ilişkileri arttırırız. Ev sahipliğinizden son derece memnun kaldım" dedi.

Türkiye olarak komşu ülkelerde barış ve istikrara önem verdiklerinin altını çizen Vali Recep Kızılcık ise şunları söyledi: "Özellikle Ortadoğu'dan gelen turistlerin Trabzon'u tercih etmesini istiyoruz. Trabzon tarihi İpek Yolu üzerinde olan bir şehir. Bu nedenle ticaretin geçmişte olduğu gibi daha kolay olacağına bugün de inanıyoruz. Ortadoğu'dan gelecek turistlerin serin havamız, yeşilliğimiz, tarihi ve kültürel geçmişimiz nedeniyle burayı tercih etmesini istiyoruz. Son zamanlarda bunun işaretlerini de görüyoruz. Temmuz ve Ağustos aylarındaki serinlik çok sayıda turistin burada tatil yapmasını sağlıyor. Biz bu sayının giderek artmasını ve sizlerin de gönüllü bir elçi olmasını da temenni ediyoruz. "

Konuşmaların ardından Vali Kızılcık, Haşimi'ye Trabzon işi Gümüş işlemeciliği olan telkariden yapılmış fincan takımı hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel