Trabzon Of'ta patlama: 1 ölü

Trabzon'un Hayrat ilçesinde bağlı Balaban beldesinde bir evin çatı katında, deniz ya da derede balık avlamak için kullanılan fitilli ateşleyici yapımı sırasında meydana geldiği sanılan patlamada, ev sahibi Mehmet Rizelioğlu hayatını kaybetti. Alınan bilgi

Trabzon Of'ta patlama: 1 ölü

Trabzon'un Hayrat ilçesinde bağlı Balaban beldesinde bir evin çatı katında, deniz ya da derede balık avlamak için kullanılan fitilli ateşleyici yapımı sırasında meydana geldiği sanılan patlamada, ev sahibi Mehmet Rizelioğlu hayatını kaybetti.

 

Alınan bilgiye göre, beldenin Merkez Mahallesi'nde Mehmet Rizelioğlu'na (61) ait evde patlama sesi duyan mahalle sakinleri, durumu jandarmaya bildirdi.

 

Jandarma ekiplerince evde yapılan incelemede, çatı katında meydana gelen patlamada Mehmet Rizelioğlu'nun öldüğü belirlendi.

 

Ekiplerin, patlama esnasında evde yalnız olduğu belirlenen Rizelioğlu'nun, balık tutmak için hazırlandığı sanılan iki ucu kapatılmış demir boru içerisine barut koymak suretiyle hazırlanan el yapımı patlayıcının dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle elinde patlaması sonucu olay yerinde öldüğü ihtimalini değerlendirdiği öğrenildi.

 

Rizelioğlu'nun cesedi, olay yerindeki incelemelerin ardından otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

 

''BALIK AVLAMAK AMACIYLA BU TÜR PATLAYICILAR MAALESEF KULLANILIYOR''

Hayrat Kaymakamı Ömer Dereci, olay yerine gelerek patlama hakkında ilgililerden bilgi aldı.

 

Dereci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamanın nedenine ilişkin henüz net bilgileri bulunmadığını belirterek, ''Ancak ilk belirlemelere göre patlamanın 'boru tipi' diye tabir edilen fitilli ateşleyici imalatı sırasında meydana geldiği tahmin ediliyor'' dedi.

 

Patlayıcının balık avlamak için hazırlandığını düşündüklerini ifade eden Dereci, ''Dere ya da denizde daha çok balık avlamak amacıyla bu tür patlayıcılar maalesef zaman zaman kullanılıyor. O amaçla üretildiğini tahmin ediyoruz. Cumhuriyet savcılığının incelemesinin ardından olay netleşecek'' diye konuştu.

 

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel