Trabzon Of'ta kaldırım işgali

Trabzon Of Belediye Başkanı Oktay Saral, Belediye Toplantı Salonu'nda esnafı ile bir toplantı düzenledi. Ana gündemi işgaliye olan toplantıda esnafın genel sorunları da masaya yatırıldı.Toplantıda Of Belediye Başkanı olarak üçüncü dönemini icra ettiğini d

Trabzon Of'ta kaldırım işgali

Trabzon Of Belediye Başkanı Oktay Saral, Belediye Toplantı Salonu'nda esnafı ile bir toplantı düzenledi. Ana gündemi işgaliye olan toplantıda esnafın genel sorunları da masaya yatırıldı.

Toplantıda Of Belediye Başkanı olarak üçüncü dönemini icra ettiğini dile getiren Belediye Başkanı Oktay Saral, tek düşüncesinin Of insanına layıkıyla hizmet etmek olduğunu, özellikle son dönemlerde tüm belediyeler gibi Of Belediyesinin de sıkıntılar yaşadığını ve bu sıkıntıları yine bütünleşerek birlik ve beraberlik içerisinde aşacaklarını ifade etti.

 

Başkan Saral sözlerine şöyle devam etti;

 

Of İlçesi Trabzon'un diğer ilçelerine oranla çok daha hareketli bir ilçe. Potansiyelimiz ve işlevimiz çok daha fazla. Bununla paralel olarak siz esnaf arkadaşlarımız da Of'un önemli parametrelerindensiniz. Global ekonomik krizin yaşandığı bu günlerde her birinizin ayrı ayrı sıkıntıları olduğunun farkındayız. Ama takdir edersiniz ki belediye olarak biz de bize düşen görevleri yapmak durumundayız. Özellikle işgaliye hususunda bu güne kadar sizleri fazla sıkmayacak şekilde birçok düzenleme yaptık. Ne yazık ki, bizim size olan müsamahamız devamlı su istimal edildi. Vatandaşımız bize gelip ya da mail yolu ile haklı olarak bize “yollar araçlarla dolu, yaya kaldırımını da esnaf işgal etmiş, biz nereden yürüyeceğiz” dediğinde onlara verecek cevap bulamıyorduk.

 

Baktık ki bu şekilde olmuyor, yaklaşık 4 ay önce Belediye Kanununda var olan bir düzenlemeyi hayata geçirdik ve dışarıda malını teşhir eden esnafımızdan işgaliye bedeli alınması noktasında meclis kararı aldık. Of küçük bir yer ve burada hepimizin ortak çıkarları doğrultusunda hareket etmemiz gerekiyor. Ne yayalarımız mağdur olsun ne de esnafımız dedik ama şimdide bakıyoruz ki almış olduğumuz işgaliye bedelleri ile zaten iş yapamayan esnafımız iyice bunalmış durumda”

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler