Trabzon O Doktor İçin Ayakta

Gaziantep'te görev yaptığı hastanede bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın öldürülmesine tepkiler sürüyor.Trabzon'da yapılan açıklamalarla olay protesto edilirken, sağlık çalışanlarının güvenli bir ortamda hiz

Trabzon O Doktor İçin Ayakta

Gaziantep'te görev yaptığı hastanede bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın öldürülmesine tepkiler sürüyor.

Trabzon'da yapılan açıklamalarla olay protesto edilirken, sağlık çalışanlarının güvenli bir ortamda hizmet verir hale gelmeleri için gereken tedbirlerin alınması istendi.

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği önünde hastane başhekimi Prof. Dr. Ekrem Algün'ün de hazır bulunduğu basın açıklamasında olay şiddetle kınanırken, basın açıklamasını yapan Acil Servis Doktoru ve Trabzon Tabib Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Osman Bulut'un tepki olarak beyaz doktor önlüğü giymemesi dikkat çekti. Hastalara hep ana, bacı, kardeş gözüyle baktıklarını belirten Bulut "Gaziantep'de yaşanan olay bizleri derinden üzmüştür. Doktor Ersin kardeşimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. Bu ülkede bir beyin kolay yetişmiyor ancak çok kolay harcanabiliyor. Bu ve buna benzer olaylar çok sık yaşanmaya başladı. Biz doktorlar bugüne kadar hastalarımıza hep ana, bacı, kardeş gözüyle baktık. Ancak malesef bazen bizleri arkadan bıçaklayanlar, silahla saldıranlar ve darp edenler oldu. İnsanlar bizlerden takdiri ilahinin önüne geçebileceğimizi azrailin görevlerini kısıtlayabileceğini sanmasınlar. Farkındaysanız kimse doktor olduğumu farketmesin diye önlüğümü giymeyerek kendimi korumak adına önlüksüz çalışıyorum. . Dün öldürülen Ersin kardeşimiz evli ve eşi 4 aylık hamileydi. Artık hastane girişlerine , otellerde bazı resmi kurumlarda olduğu gibi güvenlik çenberinin olmasını istiyoruz" dedi.

Karadeniz Sağlık Kuruluşları (KASKUDER) Başkanı ve Trabzon Özel İmperial Hastanesi Genel Koordinatörü Dr. İrfan Coşkun ise bir açıklama yaparak olayı kınadıklarını söyledi. Dr. İrfan Coşkun, "Gaziantep’te göğüs kalp damar cerrahisi uzmanı olarak görev yapmakta olan meslektaşımızın görev başındayken bir hasta yakını tarafından kalbinden bıçaklanarak öldürülmesini şiddetle kınıyoruz. Bu olay, sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarının geldiği aşamanın ve toplum önünde sürekli tartışılıp, statüsü düşürülen hekimliğin getirildiği son noktanın en ağır sonucudur. Gidişat hekimlerde olduğu kadar sağlık hizmetlerinde de olumsuzluğa yol açacak şekilde endişe vericidir. Gerekli tedbirlerin bir an önce alınmasını ve suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Şehidimizin yakınlarına ve tüm tıp camiasına başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü ise olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirterek hekimler ve sağlık çalışanlarının, sürekli şiddete uğrama baskısı altında görev yapmaktan kurtarılarak güvenli bir ortamda hizmet verir hale gelmeleri için gereken tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

DR. ERSİN ARSLAN KTÜ TIP FAKÜLTESİ MEZUNU

Başhekim Özlü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Fakültemiz mezunu ve Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde görev yapan ve geçtiğimiz hafta ameliyatına girdiği hastanın hayatını kaybetmesi üzerine, 85 yaşındaki hastanın torunu tarafından bıçaklanan meslektaşımız göğüs cerrahisi uzmanı Dr. Ersin Arslan vefat etti. Bu menfur olay nedeniyle kamuoyumuza olayla ve sağlık çalışanlarına yönelik yaşanan benzer şiddet eylemleriyle alakalı olarak endişe ve tepkilerimizi açıklama gereği duydum. Bilinmelidir ki, şiddet kimden, kime karşı ve hangi nedenle olursa olsun asla kabul edilemez. Bu menfur olayı kınıyorum. Hekim, ameliyat ettiği her hastasının iyileşeceğini garanti edemez. Hekimin istediği hastaya şifa verme gücü yoktur.Hekimin eğer böyle bir gücü olsaydı, hiçbir hekim, hiçbir hastasından bunu esirgemezdi. Hiç olmazsa kendinden esirgemezdi ve hekimler ölümsüz insanlar olurlardı. Ama ne var ki, hekimler de hastalanırlar ve ölürler. Hekim, sadece yapılması gerekeni, kanıta dayalı olarak yapmakla yükümlüdür. Tıbbi müdahaleler bazen istenildiği gibi sonuç doğurmayabilir. Hasta iyileşmeyebilir, kötüleşebilir, kaybedilebilir. Bu hekimin hatalı olduğunu göstermez. Bazı hastalıkların seyri, tedaviye rağmen değişmeyebilir ve ölümle sonuçlanabilir. Eğer hekimin bir kusuru olduğundan kuşkulanılıyorsa, bunun için yapılması gerekenler bellidir. Hiç kimse ihkak-ı hak yapamaz. Her ölen hastanın karşılığında hekimi öldürülmekle cezalandırılsaydı, hekimlik diye bir meslek olmazdı. Şiddet, asla bir hak arama yolu değildir, suçtur. Bu tür olayların hak ettiği cezaya çarptırılmaması, benzerlerinin yaşanmasına zemin hazırlayacaktır. Bu nedenle söz konusu olayla ilgili hukuki süreçlerin en hızlı ve adil biçimde işletilmesi hususunda Tabip Odası başta olmak üzere tüm meslek örgütlerimiz ve meslektaşlarımızın, Dr. Arslan'ın yakınlarıyla tam bir dayanışma içerisinde gereken desteği vermemiz gerektiğine inanıyorum.Son olarak, hekimler ve sağlık çalışanlarının, sürekli şiddete uğrama baskısı altında görev yapmaktan kurtarılarak, güvenli bir ortamda hizmet verir hale gelmeleri için gereken tedbirlerin alınması gerektiğini de ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan 28 yaşındaki Göğüs Cerrahi Uzmanı Dr. Ersin Arslan, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevi başındayken 17 yaşındaki M.G tarafından bıçaklanarak ağır yaralanmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

17 yaşındaki M.G'nin hayatını kaybeden kanser hastası dedesinin ölümünden sorumlu tuttuğu için Dr. Ersin Arslan'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilmiuşti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel