Trabzon Numune Hastanesi kaldırılacak mı?

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Kasapoğlu, Trabzon’da sağlık yatırımları hakkında bilgi verdi.Kasapoğlu, kent merkezinde hizmet veren Numune Hastanesi’nin kapatılacağı yönündeki spekülasyonlara ilişkin burasının hizmet vermeye devam edece

Trabzon Numune Hastanesi kaldırılacak mı?

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Kasapoğlu, Trabzon’da sağlık yatırımları hakkında bilgi verdi.

Kasapoğlu, kent merkezinde hizmet veren Numune Hastanesi’nin kapatılacağı yönündeki spekülasyonlara ilişkin burasının hizmet vermeye devam edeceğini belirterek burada bir takım tadilatlar yapılacağını söyledi.

Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Numune Hastanesi yerleşkesi arasında servis koyduklarını belirten Kasapoğlu, Numune Hastanesi'nde yapacakları tadilatla standartların üzerinde hizmet sunmayı hedeflediklerin ifade ederek “Özellikle şunun altını çizmek istiyorum Trabzon’da iki hastane arasında servisimiz var. İşlemler şu an orada devam ediyor.

Günümüzde hastanelerin artık nitelikli yenilenmesi gerekiyor. Yani bugünün şartlarında ameliyathaneden tutun da yoğun bakımlara, servislere kadar kaliteli hizmet verme anlamında yenilenmesi gerekiyor. Herkes odasının banyosundan tutun da tuvaletine kadar özel olmasını istiyor. Bizde bu talepleri yerine getirerek standartların üzerinde hizmet verme adına burasını tadilata alacağız. Bunlar yapılırken hizmette herhangi bir sıkıntı yaşanmayacak. Hastanemizde Acil ve poliklinikler devam edecek” dedi.

SAĞLIK TURİZMİ ÇALIŞMALARI

Trabzon’un sağlık turizmi açısından öne çıktığını kaydeden Kasapoğlu, Araplar'dan, Ruslar'a kadar birçok yabancı ülke vatandaşına hizmet verdiklerini kaydederek “Trabzon sağlık turizmi açısından öne çıkan bir şehir. Yani turizm anlamında öne çıkıyor. Sağlık turizm anlamında da öne çıkması çok güçlü olan illerden bir tanesi. Çünkü buraya geldiğim günden beri bunu söylüyoruz, bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Şu anda ilimizde sağlık turizmine yönelik çevremizde Gürcistan Sağlık Bakanlığı ile ortak diyaloğumuz var.

Biz de ona dönük çalışıyoruz ancak bakıldığında hastanelerimize Araplar geliyor. Rusya’dan gelenler var, bunu değerlendirmek lazım. Buraya turistin sağlık hizmeti amacıyla gelmelerini sağlamak lazım. Bunun için hastanelerimizdeki hem nitelikli hizmetimizi hem de nitelikli alanlarımızı, hastane otelcilik hizmetlerini ön plana taşımamız gerekiyor. Zaten bunun gayreti içinde olduğumuzdan inşallah ilerleyen süreçte tüm hastanelerde otelcilik hizmetlerin daha ön plana çıktığı göreceksiniz. Hastanelerimizi nitelikli alanlarda daha ön plana, tıbbi standartlarımızı da daha üst seviyeye çıkarmamız gerekiyor. Hastanelerimize gelen hastalarımız diğer illere gitme ihtiyacı hissetmemeli diye düşünüyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel