Trabzon MÜSİAD iftarında buluştu

Cephanelik Restoran’da verilen iftar yemeğine AK Parti Trabzon Milletvekilleri Safiye Seymenoğlu ve Aydın Bıyıklıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun yanı sı

Trabzon MÜSİAD iftarında buluştu

Cephanelik Restoran’da verilen iftar yemeğine AK Parti Trabzon Milletvekilleri Safiye Seymenoğlu ve Aydın Bıyıklıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun yanı sıra çok sayıda davetli hazır bulundu.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar yemeğinde multivizyon film gösteriminin ardından MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı M. Hanefi Mahitapoğlu bir konuşma yaptı. Mahitapoğlu, konuşmasında Trabzon'un yerel anlamda değişim ve dönüşüm projeleriyle ulaştığı noktayı fevkalade bulduklarını belirterek bu konuda atılan adımları takdirle karşıladıklarını söyledi.

Dünyada yaşanan gelişmelere dikkat çeken Mahitapoğlu, "Bugün yaşadığımız dünyanın içerisine baktığımız zaman iç çatışmalar, savaşlar, açlık, sefalet, batan ekonomiler ve batmakta olan ekonomilerin, dünya üzerindeki huzuru tehdit ettiğini görmemezlikten gelemiyoruz. Kuzey Afrika ülkelerinde kaotik ortama Filistin ve Suriye'deki drama sabretmek mümkün olmuyor. Dışarıda örneklerini çoğaltabileceğimiz bu dramatik hayat sürüp giderken, 2000'li yılların başından itibaren ülkemizin yakalamış olduğu siyasi istikrar peşinden ekonomik ve sosyal istikrarı da zaruri hale getirmiştir. Her 10 yılda bir dizayn edilen siyasi hayata bağlı sil baştan yapılanan ekonomimiz artık zayıflık ve zafiyet göstermiyor. Bunlar sevineceğimiz ve şükredeceğimiz şeylerdir. Fakat gelecekle ilgili taleplerimiz mutlaka bulunmaktadır. Ülkemizin içindeki huzur ve dışarıda huzura katkı sağlayan itibar ekonomide büyüyen talepler, sivilleşme ve sivil anayasa, birlik ve beraberliğimizin güçlenme talepleri refahtan daha fazla pay alabilme listemizi uzatabiliriz” dedi.

Mahitapoğlu, dünyanın her hangi bir yerindeki ekonomik krizin tüm dünyayı etkisi altına alabildiğine dikkat çekerek “Yeryüzündeki etkileşim o kadar güçlendi ki, dünyanın herhangi bir yerindeki ekonomik kriz bir başka ülkenin sağlık tedbiri almasını zaruri kılıyor. Bugün sorun varsa, müdahale olun mantığı artık zehir-panzehir ikileminde çözüm gibi görülmenin ötesine geçmektedir. Sorun olmaması için gayret göstermek gerekir. Finans kapitalizminin kontrolsüz yükselişinin önlenmesi ve ülkeler üzerindeki baskıyı azaltması gerekir. Ekonomide, temkin, tedbir ve tevekkül hattındaki sürecin devam etmesi gerekmektedir. Önemli risklerden birisi de gelişmiş olan ülkeler ekonomilerinin gereğinin çok altında büyürken, gelişmekte olan ülkeler çok hızlı bir büyüme sürecine girmiştir. Bu şu anlama gelmektedir; kriz öncesi ortaya çıkan dengesizlikler yine baş gösterecektir. Krizden çıkışlarıyla sosyal korumacılığının dikkate alınarak işsizliği azaltıcı politikalar ön plana çıkması gerekmektedir. Kriz sonrası gelişmekte olan ülkelere düzensiz ve artan hacimlerde para girmektedir. Bu ülkenin önemini arttırmasının yanında, makro ekonomik düzenin dengelerinin oluşmasında zorluklar üretmektedir. Dolayısıyla finansal istikrar tehlikeye atmaktadır. Bunları ilgili ülkenin parasının aşırı kıymetlenmesi rekabet gücünü kaybetmesi cari açığın yükselmesi ve oluşan talep patlamasıyla enflasyonist baskının gelmesi yerli üretimin yerine ithalatın ikame edilmesi vb. diye özetleyebiliriz. Tedbirler alınmazsa bizim ülkemizin de içine girebileceği olumsuz gelişmeler olabilir" diye konuştu.

Trabzon'da yapılan değişim ve dönüşüm projelerini takdirle karşıladıklarını da ifade eden Mahitapoğlu, bu projelere emeği geçen herkese teşekkür ederek “Büyükşehir olma yolunda önemli adımlar atan şehrimizin büyümeyle oluşan sorunlarını çözebilmek için Kanuni Bulvarı’nın bir an önce açılması, onaylanan Güney Çevre yoluna para aktarımının gerçekleşmesi, Trabzon-Erzincan demiryolu hattında uygulamanın başlaması, Trabzon'un artan önemine binaen lojistik köy düşüncesinin hayata geçirilmesi, Akyazı Projesi’nin devam edebilmesi, yüksek beklentilerimiz arasına girmiştir.Bu çalışmalara şehrin bürokrasisinin sivil toplum örgütlerinin el birliğiyle sosyal anlamda görüş farkı gözetmeksizin katkı sağlamaları önemli arzumuzdur" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler