Trabzon Milletvekil'inden sert açıklama

Haber61.Net - Haber Merkezi - TBMM’in de dün yaşanan ve  AK Partili Milletvekillerinin MHP’li Milletvekillerine saldırısı ile sonuçlanan olayı Trabzon Milletvekili Koray Aydın, değerlendirdi. Haber61.’e değerlendirmelerde bulunan Aydın, “  TBMM Genel Kuru

Trabzon Milletvekil'inden sert açıklama

Haber61.Net - Haber Merkezi - TBMM’in de dün yaşanan ve  AK Partili Milletvekillerinin MHP’li Milletvekillerine saldırısı ile sonuçlanan olayı Trabzon Milletvekili Koray Aydın, değerlendirdi. Haber61.’e değerlendirmelerde bulunan Aydın, “  TBMM Genel Kurulu’nda MHP Grubu, sınır komşularımızdaki çatışmalara Türkiye'den katılımın araştırılmasına dair bir önerge üzerine çıkan kavgada 2 Milletvekilimiz AKP grubunun yumruklu saldırılarına hedef olmuştur. Türk yurtlarında yaşanan katliamlara ve IŞİD terörüne sessiz kalan AKP’nın tavrını eleştiren MHP milletvekilleri, beklemedikleri bir tepkiyle karşılaşmışlardır. Sözlü tartışmalar toplantı yeter sayısı için verilen arada yumruklu saldırıya dönüşmüş ve TBMM İdare Amiri MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ile MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan 60 civarında AKP Milletvekilinin yumruklu saldırılarına hedef olmuştur.”dedi.

VİCDANLAR BUNU KABUL ETMEZ

Aydın, “ Türk töresinde 2 kişinin dahi 1 kişiye el kaldırmadığını dikkate alırsak, 60 kişinin 1 kişiye saldırması AKP’ye samimiyetle oy verenler dahil bütün Türk milletinin vicdanında kabul görmeyecektir. MHP ve Ülkücü Hareket’i kavgayla, şiddetle susturacaklarını zannedenler fena halde yanılmaktadırlar. MHP ve Ülkücü Hareket sorumlu siyaset anlayışının gereği şiddetin tarafı olmayacak, ancak yapılan her türlü saldırıyı da bertaraf ederek, Türk milletinin hakkını ve hukukunu korumaya devam edecektir. “ifadelerini kullandı.

“YOKSA ÖLEN TÜRK DİYE ÜMMET Mİ SAYILMIYOR?”

MHP İle AKP’nin zulüm karşısında takındıkları tavır gayet açık ve ne olduğunun altını çizen Aydın, “ MHP ve Ülkücü Hareket, Gazze’de, Şam’da, Kahire’de, Telafer’de, Musul’da, Kerkük’te, Karabağ’da, Doğu Türkistan’da ve dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın bütün zulüm ve katliamlara karşı olmuştur ve olmaya da devam etmektedir.  AKP ise, zulüm altında inim inim inleyen Türk yurtlarını görmezden gelmekte, Müslümanlara dönük katliamları Türklere yönelik zulmü örtmek için kullanmaktadır. MHP İsrail’in de, IŞİD’in de, PKK’nın velhasıl kim yaparsa yapsın her türlü katliamı lanetlerken, AKP ise IŞİD başta olmak üzere El Nusra, El Kaide ve daha bir dizi terör örgütlerinin katliamlarına karşı sessiz kalmaktadır. MHP ve Ülkücü Hareket dünyadaki bütün Müslümanlara ve insanlığa yönelik zulmü lanetlerken, AKP iktidarı katliama uğrayanlar Türk olunca duyarsız kalmaktadır.”şeklinde konuştu.

Aydın, “ AKP’nin bu politikasına son zamanlarda sosyal medyada sıkça paylaşılan bir dizeyle ortaya koyuyoruz: “Konuşsana AKP, hiç sesin duyulmuyor; yoksa ölen Türk diye ümmet mi sayılmıyor.”

Zulme, katliama ve hatta soykırıma uğrayan Müslüman Türkleri görmezden gelen AKP iktidarının bu çarpık zihniyetini, Türk milletinin dikkatlerine sunuyoruz.  Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi IŞİD gibi, El Nusra gibi, PYD ve PKK gibi katliamcı, bölücü ve ayrılıkçı terör örgütlerine karşı gayet hoşgörülü ve şefkatli, buna karşılık MHP’ye yönelik son derece tahammülsüz, kavgacı ve ötekileştirici bir tavır ortaya koyan AKP yönetimi millet ve tarih önünde hesap verecektir. Peygamberler adına yapılan Camileri bombalayan, dindaşlarının kellesini uçuran, aşağılık vahşetler sergileyen IŞİD, militanlarını önemli bir bölümünü Türkiye’den temin eder hale gelmiştir. Türkiye, AKP döneminde başta sınır komşularımız olmak üzere Ortadoğu’daki terör örgütlerinin militan kaynağı durumunda getirilmiştir.”dedi.

ARAŞTIRMAMIZ TEPKİLERİNİ ÇEKTİ  

AKP’nin tepkisini çeken MHP araştırma önergesinin amacı gençlerimizin sınır komşularımızda yaşanan savaşlara ve terör örgütlerine katılım nedenlerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesiydi şeklinde görüş bildiren Aydın, “  Vatan toprağımız sayılan Musul Başkonsolosluğumuzu basıp, başkonsolos dahil bütün görevlileri ve ailelerini rehin alan ve halen serbest bırakmayan terör örgütü IŞİD’e Türkiye’den gerçekleşen katılımlar, elbetteki araştırılması gereken en önemli konulardan biridir. İşte MHP tam da bu konuyla ilgili parlamentoya bir araştırma önergesi vererek, konunun araştırılmasını ve gerekli tedbirlerin alınmasını istemiştir. Bu kadar gerekli ve öncelikli bir konunun gündeme getirilmesine dahi tahammül göstermeyenler, çoğunluklarına güvenerek milli iradenin tecelli ettiği parlamentoda terör estirmişlerdir.”ifadelerine yer verdi.

Ayın, “ Her olaydan ve her krizden mağduriyet devşiren AKP, şimdide rehineler üzerinden yeni bir oyun peşindedir. AKP iktidarı, rehineleri dahi Cumhurbaşkanlığı seçiminin kampanyasının bir parçası olarak kullanmak niyetindedir.  Plana göre, Bayramda dahi serbest bırakılmayan rehineler, Cumhurbaşkanlığı seçimine günler kala serbest bırakılarak, AKP’nin adayı Tayyip Erdoğan’a propaganda malzemesi yapılacaktır.  AKP’nin IŞİD politikası fidye, pazarlık ve teröristten merhamet bekleme üzerine kuruludur. Oysa, “teröristten merhamet beklemek, akrepten bal yapmasını beklemektir.”dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler