Trabzon markasına bir katkı daha!

Trabzon’un Yetiştirdiği mimarlardan Necdet Kırhan Yazıcı Trabzon’da tasarladığı iki mimari projesi ve tasarım felsefesinin anlatımı ile Avrupa’nın sanat merkezlerinden, Roma’da yayınlanan "Platform for Architecture" adlı,  Dünyaca ünlü mimarların yer aldı

Trabzon markasına bir katkı daha!

Trabzon’un Yetiştirdiği mimarlardan Necdet Kırhan Yazıcı Trabzon’da tasarladığı iki mimari projesi ve tasarım felsefesinin anlatımı ile Avrupa’nın sanat merkezlerinden, Roma’da yayınlanan "Platform for Architecture" adlı,  Dünyaca ünlü mimarların yer aldığı Kitapta yer aldı.

Amerikan Mimarlar Enstitüsü (AIA) Avrupa Birimi, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlar Odası Genel Merkezi ve Yapı-Endüstri Merkezi’nin desteğiyle 8-12 Nisan 2010 tarihleri arasında İstanbul'da Uluslar arası büyük bir ilgiyle gerçekleşmiş olan “İstanbul: Tarih, Kültür, Mimarlık Katmanları” başlıklı toplantı - sergi - atölye çalışması ürünlerini içeren iki adet kitap İtalya’nın Başkenti Roma da İngilizce olarak yayınlandı. "Platform for Architecture"  Kitabı Amerika’dan Avrupa’ya çeşitli ülkelerden başarılı mimarların deneysel ürünlerini içerirken; "Utopias for Istanbul"  adlı yayında, İstanbul için üretilen ütopya ve düşünceler eskiz formatında aktarılıyor.

Necdet Kırhan Yazıcı, yeniden Trabzon’u ve mimarlık sanatını tanınmış Dünya ülkeleri mimarları arasında dikkati çeken, yenilikçi düşünceleri ve tasarımları ile temsil etme başarısını gösterirken Trabzon’un sanat ve kültürel marka değerine uluslar arası entelektüel platformda büyük bir katkıda bulunmuş oldu.   ’Bize her yer Trabzon’ olduğunu da bir kez daha perçinledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel