"Trabzon Marka şehir yolunda"

 Trabzon marka şehir yolunda ilerliyor -Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar:''Hedefimiz Trabzon halkını hak ettiği yüksek yaşam standartlarına ulaştırmak, Trabzon'u köyünden ilçesine kadar her anlamda marka şehir haline getirmektir'' Çevre ve Şehircilik

"Trabzon Marka şehir yolunda"

 

Trabzon marka şehir yolunda ilerliyor -Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar:
''Hedefimiz Trabzon halkını hak ettiği yüksek yaşam standartlarına ulaştırmak, Trabzon'u köyünden ilçesine kadar her anlamda marka şehir haline getirmektir''
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, hedeflerinin Trabzon halkını hak ettiği yüksek yaşam standartlarına ulaştırmak, Trabzon'u köyünden ilçesine kadar her alanda marka şehir haline getirmek olduğunu belirtti.
 
Bayraktar,  yaptığı açıklamada, AK Parti'nin milletin taktir ve teveccühü ile tek başına iktidara gelmesinin üzerinden 10 yıl geçtiğini ifade ederek, ''61. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti döneminde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adı altında oluşturulan bakanlığımızda genel müdürlükler ve başkanlıklarla birlikte, bağlı kuruluşlar olan Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ve İlbank AŞ vasıtasıyla hizmetler arttırılarak sürdürülmektedir'' dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce 2011'de 25 işin tamamlandığını belirten Bayraktar, projelerin 9'unun gençlik ve spor, 7'sinin eğitim, 7'sinin idari ve 2'sinin güvenlik alanında olduğunu dile getirdi.
 
Sektörlere göre 2012 yılında ise eğitim alanında 36, güvenlik alanında 12, idari alanda 8 ve diğer alanlarda 11 olmak üzere 67 projenin devam ettiğini belirten Bayraktar, ''Yapı hizmetleri olarak 2011-2012 dönemi içinde üstlenilen 92 işin toplam tutarı 100 milyon 725 bin liradır'' diye konuştu.
 
İller Bankası olarak Trabzon'da bulunan merkez, ilçe ve belde belediyelerine 2011-2012 yılları arasında çeşitli altyapı ve üstyapı işleri için 87 milyon 682 bin lira malzeme, ekipman, araç gereç kredisi olarak 25 milyon 830 bin lira, nakit destek kredisi olarak 2 milyon 322 bin lira olmak üzere toplam 115 milyon 834 bin lira kredi tahsis edildiğini vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:
 
''Trabzon merkez, ilçe ve belde belediyelerine 01 Ocak 2011 - 02 Temmuz 2012 tarihleri arasında genel bütçe vergi gelirlerinden İlbank AŞ vasıtasıyla toplam 206 milyon 237 bin lira aktarılmıştır. 2011-2012 döneminde Trabzon ilinde başta imar planı, kanalizasyon, içme suyu olmak üzere toplam 15 iş yapıldı. Bu işler için yerel yönetimlere aktarılan kaynak miktarı ise 20 milyon 68 bin lira.''
 
-Yatırımlar devam edecek-
 
Bayraktar, 2012 yılı iş programında 27 adet yapım, 40 adet hibe programı, 30 adet proje, 10 adet etüt-plan işi bulunduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
''Tamamlanan başlıca işler Akçaköy, Derecik, Söğütlü, Yıldızlı ve Çalköy belediyeleri içmesuyu işi, merkez belediyesi teknik hizmet atölye binası ve idari bina inşaatı, Maçka Belediyesi Spor Salonu, Sürmene Belediyesi Aşağı Aksu İlkokulu ek bina inşaatı, Tonya İlçe Özel İdaresi bina inşaatı, Cumapazarı, Yalıncak ve Oymalıtepe belediyelerinin kanalizasyon inşaatı, Akaçaköy, Çamburnu, Işıklar, Düzköy ve Şalpazarı belediyelerinin imar planı yapımıdır. 
 
Yüksek Planlama Kurulu Kararı gereğince başlatılan Belediyelerin Su ve Kanalizasyon Altyapı Projesi (SUKAP) kapsamında 34 farklı belediyeye içme suyu, arıtma ve kanalizasyon işleri için toplam 134 milyon 830 bin lira finansman sağlanmıştır. Hedefimiz Trabzon halkını hak ettiği yüksek yaşam standartlarına ulaştırmak, Trabzon'u köyünden ilçesine kadar her anlamda marka şehir haline getirmektir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler