Trabzon lojistik köy olsun!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "Lojistik Köy Projesi"ne Trabzon olarak değil, Türkiye adına talip olduklarını belirtti.Hacısalihoğlu, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, "Trabzon'un önündeki ufkun, Türkiye

Trabzon lojistik köy olsun!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "Lojistik Köy Projesi"ne Trabzon olarak değil, Türkiye adına talip olduklarını belirtti.

Hacısalihoğlu, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, "Trabzon'un önündeki ufkun, Türkiye önündeki ufuk" olduğunu vurgulayarak, büyük pazarlara hakim olmanın yegane seçeneklerinden birinin Trabzon'un lojistik köy haline dönüştürülmesi olduğunu kaydetti.

Trabzon Lojistik Köy Projesi için Türkiye'nin dört bir köşesinde işadamlarından, bürokratlardan, sivil toplum örgütlerinden ve hükümetten destek beklediklerini ifade eden Hacısalihoğlu, şöyle devam etti:

"Bu bölge Türkiye'nin şansı, herkesin şansıdır. Gelin buradan Kafkaslara, Orta Asya'ya ve Türk Cumhuriyetlerine, Karadeniz havzasındaki ülkelere, Rusya Federasyonu'ndaki pazarlara açılalım. Trabzon lojistik köy olmayı bunun için istiyor. Dünyaya yön veren ticaret yolları ile Türkiye'nin bütünleşmesinin sağlanması, bu koordinasyonun gerçekleştirilmesi lojistik açıdan ülkemizi güçlendirecektir. Trabzon, bu proje için çalışmalarını sürdürüyor. Trabzon, avantajlı coğrafi konumu sayesinde yakın pazarların Yükselen trendlerinin tetiklediği bu proje ile Türkiye'nin ihracatta en ciddi gelecek yapılanmasını hayata geçirmiş olacaktır. Lojistik Köy Projesi'ne Trabzon olarak talip olmuyoruz, Türkiye adına talibiz."

-NEDEN Trabzon-

Trabzon'un bir ihracat merkezi olduğunu belirten Hacısalihoğlu, şunları kaydetti:

"Trabzon neden lojistik köy olmaya adaydır? Çünkü Trabzon'dan yılda 113 farklı ülkeye ihracat yapılmaktadır. Türk fındığının yüzde 40'ı bu ilden ihraç edilmektedir. Türkiye'nin yaş sebze ve meyve ihracatının yüzde 35'i Trabzon üzerinden ihraç edilmektedir. İpek Yolu'nun en güçlü hattıdır. Trabzon, İpek Yolu'nu denizle buluşturmaktadır. Doğuyu Avrupa'ya en kısa ve güvenli olarak bağlamaktadır. Ülkemizin, Orta Asya'ya açılan hava uçuşlarında Trabzon Havalimanı gözde bir havalimanıdır. Trabzon, gelecekte ihracat açısından yüksek kapasite taşıyan bir ildir. Son 10 yılda ihracatı sürekli artış eğiliminde olmuş ve 5 kat artmıştır. Tüm bu veriler Trabzon'un bir lojistik köy olmasını gerektiriyor."

Hacısalihoğlu, Trabzon Lojistik Merkezi ve Lisanslı Fındık Depoculuğu için Bulak Köyü mevkisinden Hazine'ye ait 200 dönümlük bir arazinin önerildiğini de ifade ederek, "Trabzon Belediyesi, Trabzon Valiliği İl Özel İdaresi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası ve özel firmalar ortaklığında sunulan projede, hedef gruplar, lojistik hizmet veren firmalar, ilgili ulusal ve yerel kamu kurum ve kuruluşları, fındık üreticileri ve fındık ticareti yapan firmalar yer aldı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel