Trabzon Kuyumcularla doldu

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası işbirliğinde, Trabzon Dünya Ticaret Merkezi'nde Kuyumcular Fuarı açıldı  Kuyumculuk sektöründe önde gelen firmaların yer altığı  fuarda Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası'nın coğrafi işaretle koruma altına aldığı g

Trabzon Kuyumcularla doldu

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası işbirliğinde, Trabzon Dünya Ticaret Merkezi'nde Kuyumcular Fuarı açıldı  

Kuyumculuk sektöründe önde gelen firmaların yer altığı  fuarda Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası'nın coğrafi işaretle koruma altına aldığı geleneksel hasır, telkari ve kazaziye ürünlerinin ise fuara ayrı bir renk katıyor. 

kuyumcu.jpg

Fuara her yıl uluslar arası ilgi artıyor.

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Metin Anahar  “Trabzon olmasının en büyük  genelde ise Karadeniz kuyumculuğunu tanıtmak ve yeni pazarlar yaratmak olduğunu.”söyledi. 

kuyumcu1.jpg

Anahar''Fuara yurt içinin yanı sıra birçok ülkeden alım heyetlerinin gelmesi bekleniyor. Mücevher ve saat konusunda da üretici firmaların koleksiyonlarını sergileyeceği fuarda, bu sektör için çalışan yan sanayi ve hizmet firmaları da yer alacak. Ayrıca, kuyumculuk firmaları bu yıl KOSGEB desteğiyle fuara katılabilecekler. KOBİ niteliğindeki firmalar, 6 metrekareden 50 metrekareye kadar olan stantlarının her metrekaresi için 80 lira geri ödemesiz destek alabilecek. İhtisas fuarlarında bu destekler toplam ürün sergileme alanlarının yüzde 50'sini aşmayacak ve toplam stant alanı bin 500 metrekareyi geçmeyecek şekilde uygulanıyor.'' Şeklinde konuştu 

28 Mayıs Pazartesi gününe kadar açık kalacak fuarda, el işlemeciliği ürünü telkari ve kazaziye takıların yanı sıra mücevher, altın ve gümüş takılar da sergilenecek.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler