Trabzon kıyılarında 2013'te neler oldu?

Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada, Sahil Güvenlik ekiplerinin 2013 yılında da başta arama kurtarma ve yasa dışı su ürünleri avcılığı olmak üzere denizlerimizde gerçekleşen her türlü yasa dışı faaliyetle ilgili etkin bir mücadele icra ettiği belirti

Trabzon kıyılarında 2013'te neler oldu?


Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada, Sahil Güvenlik ekiplerinin 2013 yılında da başta arama kurtarma ve yasa dışı su ürünleri avcılığı olmak üzere denizlerimizde gerçekleşen her türlü yasa dışı faaliyetle ilgili etkin bir mücadele icra ettiği belirtildi.

Açıklamada, Sahil Güvenlik Trabzon Grup Komutanlığı’nın en önemli insani görevinin arama kurtarma faaliyetleri olduğu belirtilerek bu kapsamda, 2013 yılında Trabzon ili deniz sınırları içinde meydana gelen 12 olayda 8 vatandaşın sağ olarak kurtarıldığı, deniz sorumluluk alanlarında arama kurtarma olaylarında geçen yıllara nazaran artış meydana geldiği vurgulandı.


Faaliyet raporunda “Karadeniz’de küçük boyda balık avcılığı başta olmak üzere yapılan yasa dışı su ürünleri avcılığı nedeniyle denizlerimizdeki balık popülasyonu her geçen yıl biraz daha azalmaktadır. Bu çerçevede Sahil Güvenlik Trabzon Grup Komutanlığı her türlü yasa dışı su ürünleri avcılığı ile mücadele etmektedir. 2013 yılı içinde, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu hükümlerince su ürünleri avcılığı yapan; 872 adet balıkçı teknesi kontrol edilmiş, 46 adet gemi/teknede bulunan 59 kişiye idari işlem yapılmış, toplam 69 bin 492 TL idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca Trabzon ili deniz sınırları içerisinde 2012 yılı içerisinde 942 gemi/tekne kontrol edilirken 2013 yılında 945 adet gemi/tekne kontrol edilerek bir önceki yıla göre Trabzon bölgesine ait Sahil Güvenlik bot sayısında azalma olmasına rağmen kontrol sayısında eşitlik olduğu gözlemlendiği, 2013 yılında yapılan kontrollerde 87 adet gemi/tekne çeşitli yasa dışı faaliyetleri nedeniyle resmi makamlara (Cumhuriyet Savcılıkları ve diğer mülki ve yerel makamlar) sevk edildiği, her türlü deniz kirliliğinin önlenmesinde ve denizlerimizin korunmasında önemli ölçüde görev alan Sahil Güvenlik Trabzon Grup Komutanlığı tarafından 2872 Çevre Kanunu hükümlerince toplam 6 adet gemi/tekne/tesise 534 bin 208 TL. idari para cezası uygulandığı” bilgilerine yer verildi.


Her türlü kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesi kapsamında akaryakıt kaçakçılığı ile mücadelede de önemli adımlar atıldığı bildirilen raporda “Sahil Güvenlik Trabzon Grup Komutanlığı tarafından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) adına 2013 yılında 247 adet denetim yapılmıştır. Yapılan bu denetimler neticesinde, 2013 yılında 4 bin 432 Lt. kaçak akaryakıt kullanımı tespit edilerek yasal işlem uygulandığı, gemiler ve tekneler tarafından alınan ÖTV’siz yakıtın usulsüz kullanımı konusunda ülkemizin vergi kaybının önlenmesi maksadıyla yapılan denetimler sonucunda, 2013 yılında 25 olayda toplam 229 bin 930 Lt. ÖTV’si indirilmiş yakıtın usulsüz kullanımı tespit edilmiş ve yasal işlem uygulanmıştır” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler