Trabzon kirli havayı solumayı sürdürüyor

Hava kirliliği gün geçtikçe kendini daha fazla hissettirmeye devam ediyor. Trabzon adeta kirli havaya mahkum edilirken maalesef kenti yönetenlerden soruna çözüm bulmak için yeterli çaba gelmiyor.Trabzon Belediyesi  Hava Kirliliği Bölümünde görevli Makine

Trabzon kirli havayı solumayı sürdürüyor

Hava kirliliği gün geçtikçe kendini daha fazla hissettirmeye devam ediyor. Trabzon adeta kirli havaya mahkum edilirken maalesef kenti yönetenlerden soruna çözüm bulmak için yeterli çaba gelmiyor.

Trabzon Belediyesi  Hava Kirliliği Bölümünde görevli Makine Mühendisi Mehmet Durmuş konu ile ilgili Haber61’in sorularını cevapladı.

Haber61- Dün Avni Aker Stadında oynanan Trabzonspor Antalyaspor maçında hava kirliliği nedeni ile sahada göz gözü görmüyordu. Son bir haftadır özellikle akşam saatlerinde şehirde büyük bir hava kirliliği oluşuyor. Trabzon bu problemi nasıl çözecek?

M.D -Kazanlar o saatlerde yandığı için bu sebepten dolayı ilk yakmada yarım saat kadar bir zaman hava kirliği oluşabiliyor. Ne yazık ki buna engel olunamıyor. Çıkan bu dumana müdahale edemeyiz. Ama bu konuda bizim komisyonumuz çalışmaya devam ediyor.

Haber61 -Trabzon Belediyesi’nin bu konuda ne gibi çalışmaları var? Doğalgaz buna bir çözüm olabilir mi?

M.D -Belediyemizde Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nde ki komisyonumuz bu konuda şikayetler oldukça değerlendiriyor. Ama bu konunun kesin çözümü doğalgazdır. Başka bir çözüm yok. Bunu bizim sayın başkanımızda dile getiriyor. Bu yüzden vatandaşa büyük rol düşüyor. Doğalgazı yaygınlaştırmak lazım. Ama mahallelerde vatandaş ne yazık ki doğalgaza yanaşmıyor. Sadece yüzde beşlik bir kısım doğalgaz kullanıyor.

Haber61 -Vadilerin kapatılması bu konuda bir etki mi?

M.D -Vadiler şehrin çıkış yolları bu yüzden vadileri açmak daha iyi olur. Bu konuda yıkım ve boşaltmalar devam ediyor. Bundan sonra biraz daha düzelmesi bekliyoruz.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel