Trabzon Kaymaklı afet bölgesi

Geçtiğimiz hafta sonu  yaşanan heyelan nedeniyle iki kişinin hayatını kaybettiği Kaymaklı Mahallesi afet bölgesi ilan edildi.  Mahallede bulunan evler boşaltılıyor. Trabzon Belediyesi ve Bayındırlık il müdürlüğünün çalışması sonunda burada bulunan 100'e y

Trabzon Kaymaklı afet bölgesi

Geçtiğimiz hafta sonu  yaşanan heyelan nedeniyle iki kişinin hayatını kaybettiği Kaymaklı Mahallesi afet bölgesi ilan edildi.

 

Mahallede bulunan evler boşaltılıyor. Trabzon Belediyesi ve Bayındırlık il müdürlüğünün çalışması sonunda burada bulunan 100'e yakın ev boşaltılarak aileler başka yere taşınacak. Burada oturan vatandaşlar için yeni evler yapılıncaya kadar  oturacakları evlerde ki kiraları devlet tarafından ödenecek.

 

Trabzon Valisi Dr Recep Kızılcık konu ile ilgili olarak bu gün yaptığı açıklamada, burada yaşanan felaketin ardından Pazar günü Ulaştırma Bakanımız ve Bayındırlık Bakanımız inceleme yaptı.Burada 100 ün üzerinde evi boşaltma kararı aldık. Bölgeyi tabii afet bölgesi ilan ettik.Burada oturan vatandaşları uygun yerlere yerleştirmek için çalışmalar başlatıyoruz.

 

Daha önce 11 evi boşaltmıştık. Bunların kira bedelleri tarafımızdan karşılanacak. İkametten arındıracağız.

 

Tabii Afet Koordinasyon Merkezi kurma çalışmalarını basın mensupları ile gezen Kızılcık burada da kısa bir açıklama yaptı.

 

Vali Kızılcık  Afet Koordinasyon merkezini Trabzon'a kuracaklarını ifade ederek”.Kızılay Genel Başkanı  Tekin Küçükali ile görüştük.Bu fikrimize olumlu baktı. İnşaat İl Özel İdaresi arsası üzerinde yapılacak  Çalışmalar başladı .Artık bölgedeki felaketlerde gerekli ihtiyaçlar Yerel Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nden sağlanacak. İl Özel idaresi başkanı İbrahim Kul'un önderlik yaptığı çalışmayı kısa sürede bitireceğiz” dedi.

 

Bu arada Vali Kızılcık Afet Koordinasyon merkezinde çalışan ustalara tuğla vererek çalışmalara start verdi. 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler