Ovit'tekileri kurtaranlara ödül

Ovit Dağı'nda mahsur kalanların kurtarılması çalışmalarına katılan Karayolları ekibindeki 15 kişiye, birer maaş ikramiye verileceği öğrenildi.İkizdere-İspir kara yolunun Ovit Dağı mevkisinde, geçen cuma akşamı, yoğun kar yağışı ve yola çığ düşmesi sonucu

Ovit'tekileri kurtaranlara ödül


Ovit Dağı'nda mahsur kalanların kurtarılması çalışmalarına katılan Karayolları ekibindeki 15 kişiye, birer maaş ikramiye verileceği öğrenildi.

İkizdere-İspir kara yolunun Ovit Dağı mevkisinde, geçen cuma akşamı, yoğun kar yağışı ve yola çığ düşmesi sonucu mahsur kalanların kurtarılması çalışmalarında yer alan personelin ödüllendirilmesi için Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım talimat verdi.

Bakan Yıldırım'ın talimatıyla, kurtarma çalışmalarına katılan 15 personelin, gayretleri nedeniyle, birer maaş ikramiye ile ödüllendirileceği öğrenildi.

İspir'den İkizdere istikametine giden araçların, 20 Kasım cuma akşamı, yoğun kar yağışı ve çığ düşmesi sonucu Ovit Dağı'nda mahsur kaldığı bilgisinin alınmasının ardından bölgeye giden Karayolları 103. Şube Şefliği'ne bağlı ekipler, bir midibüsteki 30 kişi ile 3 kamyon şoförünü kurtarmıştı.

Daha ileride olan ve içinde 18 kişinin bulunduğu midibüse ise tipi ve çığ düşme riski nedeniyle ulaşılamadığı açıklanmış, mahsur kalanlar, bazı dağ cıların yardımıyla pazar günü kurtarılmıştı.

Öte yandan, mahsur kalmaların ardından Ovit'e giden Karayolları ekiplerinin, iki kamyonun kayarak birbiriyle çarpışması nedeniyle, şoförlerinin, tutanak tutulmasını istediği için araçlarının yoldan kaldırılması nda direnç gösterdiği, bu olayın da çalışmaların yürütülmesinde engel teşkil ettiği belirtilmişti.

Halen Ovit Dağı'nda bulunan bu iki kamyon, bir midibüs ve bir dozerin alınması için çalışmaların yürütüldüğü bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel