Trabzon- Kayabaşı ihalesi iptal!

Akçaabat'ın Işıklar beldesine bağlı Kayabaşı Yaylası'nda yapılan Kayabaşı Yaylakent'in işletme ihalesini alan firmanın, tesisi işletmekten vazgeçtiği bildirildi.  Trabzon İl Özel İdaresine ait Kayabaşı Yaylakent için yapılan ihaleyi kazanan Hamza Tur arlı

Trabzon- Kayabaşı ihalesi iptal!

Akçaabat'ın Işıklar beldesine bağlı Kayabaşı Yaylası'nda yapılan Kayabaşı Yaylakent'in işletme ihalesini alan firmanın, tesisi işletmekten vazgeçtiği bildirildi.

 

Trabzon İl Özel İdaresine ait Kayabaşı Yaylakent için yapılan ihaleyi kazanan Hamza Tur arlı firmanın sahibi Zekeriya Zengin, yaptığı açıklamada, işletme hakkını kazandıkları tesisi, yolu kapalı olduğundan 15 gündür göremediklerini ve verilen sözlerin yerine getirilmediğini savunarak, ''Kayabaşı Yaylakent'in kış mevsimi nedeniyle yolu hala kapalı. Para vererek aldığımız tesisi görmek istedik ama yolu kar ile kaplı olduğu için göremedik. Oysa bize yolunun sürekli açık olacağı söylenmişti'' dedi.

 

Tesis hakkında tesis bekçilerinden bilgi alabildiklerini ifade eden Zengin, ''Bu tesisin 45 günden önce işletmeye hazır gelmesinin mümkün olmadığını bize ilettiler. Görmek için bile gidemediğimiz tesisi ayakta tutmamız mümkün görünmediğinden bu işletmeyi almaktan vazgeçtik'' diye konuştu.

 

Devletin turizme destek olmak için dağlara büyük paralar harcayarak tesisler yaptığını kaydeden Zengin, ''Ancak işletme yapacak olan kişilere hiçbir desteği yok. Bu yerlerde hem Özel İdare, hem de Orman Müdürlükleri patron konumunda, her ikisinin de ayrı istekleri var. Orman Müdürlüğünün ağır şartları var. Bu şartları yerine getirmek mümkün değil. Bu şartlarda bu tesisleri hiç kimse almaz. Bu şartları yetkililerin yeniden gözden geçirmesi gerekir'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel