Trabzon karanlığa gömülüyor!

AKSA Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. yönetmelik değişince parası ödenmeyen sokak lambalarını sökmeye başladı. Belediyler karşı atağa hazırlanıyor.Aksa Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.tarafından, aydınlatma yönetmeliğine aykırı olduğu gerekçesiyle patika yollar ile

Trabzon karanlığa gömülüyor!

AKSA Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. yönetmelik değişince parası ödenmeyen sokak lambalarını sökmeye başladı. Belediyler karşı atağa hazırlanıyor.

Aksa Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.tarafından, aydınlatma yönetmeliğine aykırı olduğu gerekçesiyle patika yollar ile evlere dönük aydınlatma lambaları sökülmeye başlandı.

Yönetmeliği değişmesi üzerine Trabzon’un bazı mahalle ve semtlerinde kademeli olarak direklerde bulunan lambalar AKSA Çoruh Elektrik Dağıtım Aş tarafından sökülmeye başlanırken karanlıkta evlerine gitmek zorunda kalan vatandaşlar bu duruma tepki göstermeye başladı.

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş'nin sokak lambaları ücretini kent icinde belediyeler tarafından ödenmemesi halinde yönetmelik gereği sokak lambalarını sökmeyi sürdürecek. 

Yönetmelik değişmeden önce sokak lambalarının ücretleri daha önce karayolları tarafından ödeniyordu.

Konu Belediyeler birliği toplantısında da gündeme gelirken Belediyeler bu konuda tedbir almaya başladılar.

Kesin olmamakla birlikte tüm belediyeler kendilerinden sokak lambalarının elektirk ücretlerini talep eden AKSA’dan şehir içinde gecen elektrik hatları için kira bedeli isteyecekler.

Şehir şebeke cereyanının geçtiği yerleri kendi malı gibi kira ödemeden kullanan AKSA ‘dan kiralama bedeli olarak alınacak bu ücretlerle de sokak lambalarının ücretlerinin ödenmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel