Trabzon kadınlar için toplandı

 Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcısı İsmet Yıldız Polat, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kadına şiddet karşısında sıfır tolerans ilkesini benimsiyor" dedi. Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nce Trabzon’da görev yapan mülki amirlere yönelik "Ailenin

Trabzon kadınlar için toplandı

 

Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcısı İsmet Yıldız Polat, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kadına şiddet karşısında sıfır tolerans ilkesini benimsiyor" dedi. 

polat.jpg

Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nce Trabzon’da görev yapan mülki amirlere yönelik "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun" ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcısı Polat, Zorlu Grand Otel'de düzenlenen toplantıda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kadına şiddet karşısında sıfır tolerans ilkesini benimsediğini söyledi. 

 

Polat, Birleşmiş Milletler verilerine göre, dünyada eşinden ve yakın ilişki içinde bulunduğu kişilerden şiddet gören kadınların oranının yüzde 59 olduğunu belirtti. 

Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'ni Türkiye'nin çekincesiz onayladığını, sözleşmenin 8 Mart 2012'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Polat, sözleşmenin devletlere "özen yükümlülüğü" getirdiğini ifade etti. 

Polat, sözleşme gereği, şiddet sonucu doğan maddi veya manevi zararın saldırgan tarafından karşılanmaması halinde zarara uğrayana devlet tarafından tazminat ödeneceğini kaydetti. 

Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'a işaret eden Polat, mülki amir tarafından alınacak koruyucu tedbirlere değindi. 

Şiddete uğrayan ve uğraması muhtemel kişiler ile beraberindeki çocuklara uygun barınma yeri sağlanması gerektiğini ifade eden Polat, bu kişilere diğer kanunlar kapsamında yapılan yardımlar saklı kalmak üzere geçici maddi yardımda bulunulması gerektiğini söyledi. 

Polat, "Koruyucu tedbirler kapsamında şiddete maruz kalan ve maruz kalması muhtemel kişilerin hayati tehlikesinin bozulması halinde ilgilinin talebi üzerine veya resen geçici koruma altına alınması gerekiyor. Bu konuda ilgilinin bulunduğu ilin veya ilçenin kolluk birimi görevli ve yetkilidir" dedi. 

 

Polat, korunan kişinin çalışma yaşamına katılımını desteklemek amacıyla kreş imkanı sağlanmasının da mülki amir tarafından alınacak koruyucu tedbirler kapsamında yer aldığını kaydetti. 

Kadınların el emeğine saygı

 

El emeği göz nuru Foto Galeri 

 

kardelen_yilmaz.jpg

 

Genç kızlara destek verin 

Toplantının yanı sıra salonda en dikkat çeken kadınların kendi elleriyle yapmış olduklar ürünlerdi. El emeği göz nuru eşyaları istişare toplantısına katılanların beğenisine sunan Sosyal Hizmetlerin açmış olduğu Tezhip kursunda kursiyer Kardelen Yılmaz, “altı aylık bir kursa katılarak burada tezhip sanatını öğrendim. Tezhip sanatına ilgim çoktu ve sosyal hizmetler bize bu imkânı sundu. Fakat fazla destek alamıyoruz bu yüzden  tezhip sanatı yeterince ilgi görmüyor. Buradan tüm büyüklerimize sesleniyorum bize destek verin.”dedi   

zeynep_zeri.jpg

Trabzon’da Tezhip sanatı yaşamalı 

Trabzon’da Tezhip Sanatının iki öğretisinden biri olan Zeynep SarıMehmet, “ bu yıl kursumuza 16 öğrenci katıldı. Bu öğrencilerimizle tek tek ilgilenerek bu sanatı onlara öğrettik. Bu sanat günümüze yok olma tehlikesi ile karşı karşıya buradan tüm gençlere sesleniyorum bu mesleği gelin yaşatalım. Birde yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan mesleğimizi can çekişmekten kurtarmak için Trabzon’un önde gelenlerinden destek beklemekteyiz.”şeklinde konuştu   

nesrin-durum.jpg

Kadın istihdamı desteklenmeli 

Diğer bir branş öğreticilerinden olan Gümüş ve Takı İşlemeciliği Öğreticisi Nesrin Durum ise genç kadınlara her aşamada yardım edilmesi gerekildiğini söyledi. Durum, “ bizler burada genç kızlarımıza ve kadınlara her yaştan bayanlara el işlemeciliği ile ilgili meslek kazandırarak onları meslek sahipi yapıyoruz bize mutlaka destek verilmesi gerekli eğer biz desteklenirsek kadın istihdamının aratacağına inanıyorum.”dedi.  

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler