"Trabzon kadını çok çalışkan ve üretken"

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık, geçtiğimiz Şubat ayında Avrasya Pazarı’nda hizmete açılan Kanaviçe Sokağı ziyaret etti.              Kadınların el emeği göz nuru ile yaptıkları ürünlerin sergilendiği dükkanların yer aldığı ‘Kanaviç

"Trabzon kadını çok çalışkan ve üretken"

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık, geçtiğimiz Şubat ayında Avrasya Pazarı’nda hizmete açılan Kanaviçe Sokağı ziyaret etti.              

Kadınların el emeği göz nuru ile yaptıkları ürünlerin sergilendiği dükkanların yer aldığı ‘Kanaviçe Sokak’ta incelemelerde bulunan Sema Kızılcık, burada çalışan kadınların sorunlarını dinledi.  
               
Onlara her konuda destek olacaklarını belirten Sema Kızılcık, “Özellikle Trabzon kadını çok çalışkan ve üretkendir. Kendisine imkan tanındığında güzel işlere imza atmayı başarmıştır. Trabzon Valiliğimiz ve Belediyemizin desteğiyle, Trabzon Ticaret Sanayi Odası ve Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Kadın Kadına El Veriyor’ projesi ile kadınlarımız ürettikleri ürünleri burada satıyorlar. Hem evlerine katkıda bulunuyorlar hem de bir farkındalık oluşturuyorlar” dedi.
               
Kanaviçe Sokağı sakinleri Sema Kızılcık’a Gümüşhane yöresine ait yoğurtlu Siron Böreği ikramında bulundu. Böreğin yağını kendi elleriyle koyan bayan Kızılcık, Siron böreğini çok lezzetli bulduğunu söyledi.
               
Sema Kızılcık daha sonra Avrasya Pazarında bulunan bütün dükkanları tek tek gezerek esnaflarla sohbet etti. Ziyaretten memnun kalan esnaflar, kendilerine gösterilen bu ilgi karşısında bayan Kızılcık’a teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler