Trabzon itfaiyesi ne yaptı?

Trabzon Belediye İtfaiyesi 2011 yılında 779 yangına müdahale etti.Şehir içerisinde ve dışarıda meydan gelen yangın yerlerine kısa bir süre zarfında ulaşarak müdahale eden Trabzon Belediye İtfaiyesi başarılı çalışmalarını 2011 yılında da sürdürdü.Şehir içi

Trabzon itfaiyesi ne yaptı?

Trabzon Belediye İtfaiyesi 2011 yılında 779 yangına müdahale etti.

Şehir içerisinde ve dışarıda meydan gelen yangın yerlerine kısa bir süre zarfında ulaşarak müdahale eden Trabzon Belediye İtfaiyesi başarılı çalışmalarını 2011 yılında da sürdürdü.

Şehir içi yangınlar yanında ilçe, belde ile komşu il ve ilçelerdeki yangınlara da müdahale ederek yardımda bulunan ve adete bölge itfaiyesi konumunda olan Trabzon Belediye itfaiyesi 2011 yılı içerisinde 779 yangına müdahale etti.

2011 yılında Trabzon genelinde meydana gelen yangınlarda 1 milyon 562 bin TL maddi hasar tespit edilirken, can kaybının olmadığı yangınlarda 18 vatandaş yaralandı.

Çalışmalarını 92 personel, 17 araç ve 66 ekipman ile sürdüren Trabzon Belediye İtfaiyesi 2011 yılında şehir içerisinde 641, şehir dışın da ise 138 yangına müdahale etti. Yangın dışında trafik kazalarında da yardıma koşan Trabzon Belediye İtfaiyesi 113 trafik kazasına müdahale etti.

Trafik kazalarında 25 vatandaş hayatını kaybederken; 236 kişi de yaralandı. Asansörde mahsur kalanlara da yardımda bulunan itfaiye meydana gelen 25 asansörde mahsur kalma olayında 52 vatandaşı kurtardı.
İtfaiyenin 2011 yılı içerisinde müdahale ettiği 779 yangınların çıkış nedenleri şu şekilde gerçekleşti:
“Elektrik kontağı 137, LPG Doğalgaz ve benzeri 22, ocak, soba kalorifer 46, Baca tutuşması 164, sigara kibrit 336, patlayıcı madde 1, sabotaj 1 olurken değişik sebeplerden dolayı ise 72 yangın meydana geldi. Yangınlar 426 adet ile en çok betonarme binalarda meydana gelirken ikinci sırada 132 yangın olayı ile çelik ve madeni yapı üçüncü sırada ise 26 yangın olayı ile ahşap yapılarda meydana geldi. 2011 yılı içerisinde en az yangın Haziran ayında olurken; en fazla yangın Aralık ayında meydana geldi. Ağustos ayında 25 yangın meydana gelirken, Aralık ayında gerçekleşen olay sayısı ise 118 oldu.”
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu donanımlı modern araç ve gereç ile eğitimli personelden oluşan Trabzon Belediye İtfaiyesi'nin başarılı çalışmalarını 2011 yılında da sürdürdüğünü ifade ederek, "İtfaiyemiz kent içi yangınlar yanında komşu il, ilçe, belde ve köylerde meydana gelen yangınlara da müdahalede bulunarak adeta bir bölge itfaiyesi konumundadır. İtfaiyemize araç, gereç ve donanım bakımından sürekli takviyede bulunuyoruz. Personelin eğitimine de büyük önem vererek sürekli yangın söndürme ve kurtarma tatbikatları yapıyoruz. Gerektiğinde canını tehlikeye atarak vatandaşların hayatını kurtaran itfaiye personeline yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler