Trabzon işçilerin yolu oldu!

Rusya’da çalışan inşaat işçileri Trabzon limanını kullanarak Sochi limanına gidiyor.Trabzon limanı önünde kalabalık bir grup Rusya’ya gitmek için bekliyor. Bugün saat 18:00’da Rusya’nın Sochi limanına yolculuk edecek grup inşaat işçilerinden oluşuyor. Son

Trabzon işçilerin yolu oldu!

Rusya’da çalışan inşaat işçileri Trabzon limanını kullanarak Sochi limanına gidiyor.

Trabzon limanı önünde kalabalık bir grup Rusya’ya gitmek için bekliyor. Bugün saat 18:00’da Rusya’nın Sochi limanına yolculuk edecek grup inşaat işçilerinden oluşuyor. Son dönemlerde Rusya devlet başkanı Vilademir Putin’in Türk inşaat firmalarına uyguladığı ambargoyu kaldırmasının ardından bölgede yeniden Türk inşaat firmalarının söz sahibi olması Trabzon Limanında yolcu sayısının artmasına sebep oldu.

Yaklaşık 200 kişilik inşaat işçileri Türkiye’nin dört bir bölgesinden gelerek Trabzon’da deniz yolu ile yolculuk yapıyor.  Hava yolunun çok pahalı olduğunu söyleyen Ağrılı işçiler eN ucuz yolun deniz taşımacılığı olduğu söyledi. İşçiler, “ Türk firmaları tekrar Rusya’da söz sahibi olmasının ardından Türkiye’de çalışan inşaat işçilerinin tekrar Rusya’ya giderek inşaatlarda çalışmaya başladı. Türkiye’ye göre biraz daha fazla kazanıyoruz. Fakat Rusya’nın hava koşulları bizi çok etkiliyor. Türkiye’ye göre çok soğuk bir ülke.”dedi.

Türkiye’den Rusya’ya giden Türk işçileri bekleyen tehlikeler arasında son döneme Rusya üzerinde artan Türklere karşı ırkçı saldırılar. Aşırı milliyetçi gruplar tarafından gerçekleştirilen eylemlerin engellenebilmesi ve faaliyetlerinin kısıtlanabilmesi amacıyla, Rusya yönetimince bu tür faaliyetlerin terörizm kapsamında değerlendirilmesine yönelik hukuki çalışmaların yapılmaya başlandığı bildiriliyor.

Son yapılan araştırmalara göre Meydana gelen 179 saldırıda 28 kişi öldürüldü ve 366 kişi yaralandı. 2004 göre şiddet olayları daha az, ama daha ölümcül. son dönemlerde meydana gelen 119 ırkçı saldırıda 46 kişi öldü, 223 kişi yaralandı.

Bölgede Türk işçilerin dikkatli olması gerekmekte 

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.NET 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler